Nipsu-juustokakku ja varpajaiset

Ciao!
Pari viikkoa sitten satuin piipahtamaan Ideaparkissa juuri sopivasti 5-vuotis kakkukahveille. Kahvin kanssa tarjottiin pieni palanen kakkua vihreällä kiilteellä koristeltuna. Oli muuten tosi hyvän makuista kakkua ja kerrankin hyvät kahvit kyytipoikana. Santsasin :)

Isännällä on tänään tiedossa omat varpajaiset, johon lupauduin tekemään juustokakun. Varpajaiset järjestetään Lapinniemessä Tampereen Kylpylärakennuksen sviitissä. Tiedossa ainakin alkumalja Pub Vinyylissä, wings-buffet ja paljon ystäviä. Toivottavasti on ihan loistava ilta pojilla! 


Ideaparkin kakun innoittamana oma bravuurini, juustokakku, on tällä kertaa kirkaan vihreä! Toivottavasti pojat tykkäävät juustokakusta ja makeasta, sillä tätä kakkua riittää! Kakkua on tehty reseptin mukaisesti, tuplana. 
Juustokakku on aika vaikea pilata ja juhlien jälkeen lähes aina kakkualusta on tyhjä. Eli taitaa usein maistua vieraille, siksi teenkin sitä niin usein -helppo ja takuuvarma. Ja munaton.
Olen kokeillut reseptiä monella eri yhdistelmällä, mutta sen olen oppinut, ettei kakku kaipaa lainkaan sokeria. Jos haluaa makeutta, sulatettu valkosulkaa hoitaa varmasti asian.
Tässä resepti peruskakulle, jota muunnan lähes joka kerta. 

Mangojuustokakku

Pohja: 
200g Digestive-keksejä 
75g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria (ei tarvi!)
3tl vanilijasokeria
2rkl sitruunamehua (voi laittaa enemmänkin)
2-3dl kuohukermaa
3prk mangososetta, esim. Piltti

Kiille:
2prk mangososetta, esim. Piltti 
2-3 liivatelehteä

Murskaa Digestive-keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa käsin puristellen. Sulata rasva ja sekoita keksijauheen joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle ja siirrä se jääkaappiin jähmettymään. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Vatkaa kerma, tuorejuusto, sitruunamehu, mangososeista 2prk ja sokerit keskenään. Lämmitä purkki mangososetta mikrossa ja nostele liivatelehdet yksitellen vesi pois puristeltuna kuuman soseen sekaan. Sekota tarkkaan. Yhdistä kuuma mangosose muihin täyteaineisiin tarkkaan vatkaimella. Kaada seos jähmettyneen keksipohjan päälle ja laita jääkaappin vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä pehmennä jälleen liivateet ja lämmitä purkki sosetta mikrossa. Yhdistä soseeseen liivatteet ja kaada kakun päälle. 
Koristele marengeilla tai muilla näyttävillä, syötävillä koristeilla ja nauti kahvin kanssa! 
---

Jä tässä muutama kuva tekemästäni varpajaiset-kakusta. 

Kakun päällä on Nipsu-kuvio prinsessamme lempinimen mukaisesti :)





Tässä vielä pari kuvaa tarjottavista (Wings-buffet, snacks, juustokakku & booli). 
Aika äijämäistä ruokaa, mun mielestä :) 
Osa kuvista on todella huonolaatuisia -otettu illalla kännykällä.

Mukavaa lauantaita!

CONVERSATION

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis kakku! Kai tätä on sitten aina tarjolla kun tullaan kylään teille? :)

    VastaaPoista
  2. Hei, PM!
    Tottakai, meillä on lähes aina juustokakkua ;) Tervetuloa kahvittelemaan!!!

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥