Glögisiirappia

Tässä taannoin tein ensimmäistä kertaa glögisiirappia! Tulipa ihanan makeaa siirappia, jota voi hyvin jatkaa valko- tai punaviinillä. Tai jollain muulla lämpimällä juomalla. Siirappi toimii kuten muutkin makusiirapit, eli sitä ei juoda pelkilteen. (Voin kertoa, että oli aikas makeaa jopa minun makuuni). Muutama onnekas ystävä saakin tänä Jouluna pullon lahjaksi. Siirapin ainekset ostin kaupausta, paitsi tähtianiksen Punnitse ja Säästä-kaupasta. Pullot löysin kahden euron hintaan Ikeasta. Paperikassin lisäksi mukana tulee joulukoriste (äitini hankkimia) ja myös Ikeasta löytynyt joulukortti.

Tässäpä resepti glögisiirapille:

1 l kaupan glögiä
1 l makeaa mustaherukkamehua
2 kg sokeria
2 kanelitankoa
3–4 tähtianista
5–6 kardemumman siementä
1 rkl kuivattua neilikkaa
2 limettiä
2 appelsiinia
tonkapapua tai mantelia

-
1. Pese ja kuori sitrushedelmät ja laita kuoret kattilaan. Kumoa kuorten päälle kaikki muut ainekset ja kiehauta. Anna glögisiirapin kiehua hiljalleen 10–20 minuuttia.

2. Nosta liedeltä, jäähdytä ja nosta jääkaappiin tekeytymään ainakin vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin. Terästä esimerkiksi punaviinillä.
-

Moro Murut!

CONVERSATION

3 kommenttia:

  1. Selkeä ja hyvä ohje, kiitos! :) Voisin kuvitella tekeväni tätä pienemmän erän, siirappia ei tule käytettyä varmaan ihan hetkessä loppuun? Ihana lahjaidea kyllä!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tein siirappia neljä litraa, että sitten riittää ;) Ehkä tuli turhan paljon, mutta toivottavasti osaan antaa pullot perheille, jotka litkivät glögiä kuukausi kaupalla!

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥