Peach pie

Ciao murut!
Ostin meidän Princess JoJolle erilaisia hedelmiä testattavaksi tässä yksi päivä, mutta harmikseni persikka ei vielä vienyt voittoa banaanista. Niinpä meillä oli nyt iso paketillinen persikoita turhana. Itse olen allerginen raaoille hedelmille, joten taas oli "pakko" tehdä niistä piirakka :D
Piirakkaohje on munaton ja todella helppo. Ainoa ongelma on sotku, joka leipomisesta aiheutuu. 
Ja tällä kertaa tähän muropohjapiirakkaan lorahti liikaa vettä, joka teki kuoren kovaksi. 
Mutta kyllä silti maistui eilen ilta-auringossa :)

Peach Pie-resepti

4 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl (ruusu)suolaa
150 g margariinia
4-6 rkl kylmää vettä -ei enempää ;)

Täyte
2,5 dl sokeria
2-3 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl (ruusu)suolaa
8 persikkaa

Lisää margariini jauho-suolaseokseen, ja nypi kunnes taikina on murumaista. Lisää vesi vähitellen, kunnes taikina pysyy koossa. Taikinaa ei saa vaivata, vaan vesi sekoitetaan nopeasti
Kuori ja viipaloi persikat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen persikkaviipaleet.
Jaa pohja-kansitaikina kahteen osaan niin, että toinen on vähän isompi. Kaulitse molemmat noin 3 mm paksuiksi pyöreiksi levyiksi. Aseta isompi eli pohjataikina paksuun, noin 5-6 cm korkeaan piirakkavuokaan. Taikinan pitää ylettää ainakin vuoan yläreunoihin asti ja saa mennä reunan ylikin. Huom. piirakkavuokaa ei tarvitse voidella!
Laita persikkatäyte vuokaan pohjataikinan päälle. Laita toinen taikinalevy kanneksi. Liimaa kansiosa pohjaosaan vedellä vähän täytteen yläpuolelta. Tee veitsellä haluamasi näköiset viillot piirakan kanteen. 
Paista piirakkaa ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske sitten lämpö 190-asteeseen ja paista vielä 35 minuuttia. Siitä tietää, että piirakka on valmis, kun se on saanut kauniin kullanruskean värin ja kannen viilloista pulppuaa täytenestettä.

Kantta vaille valmista uuniin
Hassun muotoinen, mutta makia :P
Mmmm
-Micu 

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥