Helppo kahvipöytä

Illalla saimme kylään JoJon kummitädin Kaisun ja hänen miehensä. 
Oli ihana kahvitella rauhassa, hyvässä seurassa. 
Olin tehnyt kaksi makeaa piirakkaa/kakkua. Toinen oli yksinkertaisuudessaan munaton mokkapalaresepti, mutta tein sen pyöreään piirakkavuokaan. Eihän mokkapalat aina tarvi olla neliönmuotoisia ruutuja! 
Toinen kakku oli kiireisen kotiäidin kakku, toiselta nimeltään lime-valkosuklaakakku. Molemmat tosi helppoja ja nopeita tehdä. Kiität itseäsi myöhemmin ;) 

Muutenkin pyrin tehostamaan kahvipöydän kattausta mahdollisimman helpoilla konsteilla. 
Pellavaservetit saavatkin olla hieman ryppyiset, eli en aina silitä niitä pesun jälkeen. Käytän aina parhaimpia astioitamme, kun meille tulee vieraita kylään. Ihan siitä syystä, että ne on käyttöä varten hankittu -ei koristeeksi. Maailma ei kaadu, jos joku rikkoontuu. 
Kahvipöydässä kannattaa aina olla raikkaan veden lisäksi jotain muuta kylmää juotavaa. Usein joku vieraista ei halua kahvia eikä teetä. Siksi on mukava, että on jotain muutakin tarjottavaa.
Olen myös huomannut, että kahvia kannattaa tehdä reilusti. Usein santsikuppi on toivottu vieraiden keskuudessa :)
Toivottavaa olisi, että kahvipöydässä on aina jotain suolaista ja makeaa tarjottavaa 
(vaikka eilinen menikin makeiden puolelle). Sen ei tarvitse olla monimutkaista tai hienoa, omatekemä tarjottava saa aina enemmän pisteitä ;)
Paljon kynttilötä luomaan tunnelmaa, hyvää kahvia ja seuraa -siinä repseti onnistuneelle kahvihetkelle!
Äitini tekemät valkoiset pellavaservetit saivat ympärilleen Riviéra Maison-servettirenkaat. 

Ja tässäpä helpot reseptit:


Pohja:
 6dl jauhoja
2,25 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
6 tl vaniljasokeria
150 g sulaa voita
1,5 dl vichyvettä
1,5 dl maitoa
4,5 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
6-7 rkl sulaa voita
6-7 rkl kahvia


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulatettu margariini, maito ja vesi. Taikina irtoaa todella helposti kulhosta, mutta se kuuluu asiaan. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna kypsän pohjan jäähtyä rauhassa. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri, kaakaojauhe, sula margariini sekä kahvi yhteen. Levitä kuorrutus välittömästi viileän torttupohjan päälle, niin saat kauniin tasaisen pinnan. Kuorrutteen päälle ripottelin Fazerin TuttiFrutti-raetta.
~ ~ ~

Lime-Valkosuklaakakku
Pohja:

150g digestivekeksiä
50g suolatonta sulatettua voita

Täyte:
300g lime-valkosuklaarahkaa
250g mascarponea
200g sulatettua valkosuklaata täytteeseen

Ainekset sekoitetaan keskenään ja kumotaan keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Laitetaan pakastimeen vähintään 4 tunniksi jähmettymään.  Kakun päälle laitoin Geisha Dark-sulkaata tasapainottamaan makeaa kakkua. 
Kastike 300g mustikoita ja 1dl tomusokeria kuumennetaan miedolla lämmöllä 5min.


CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥