Munattomat mokkapalat

 Isännän toiveesta teimme tänään munattomia mokkapaloja iltateen seuraksi. Itse kun olen allerginen, en oikeastaan ikinä tee ruokaa, missä on munaa. (Paitsi joskus JoJolle aamiaiseksi munakkaan). Siksipä meidän talon juhlissa ja joskus arkenakin herkutellaan munattomilla herkuilla. Nykyään reseptien löytäminen netistä on helppoa, joten valinnan varaa on aina!
Tässä tulee minun oma reseptini mokkapaloista:

Mokkapalat (munaton)
Pohja
6dl jauhoja
2dl sokeria
3tl leivinjauhetta
6tl vanilijasokeria
4rkl Fazerin kaakaojauhetta
150g voisulaa
1 1/2dl vettä
2dl rasvatonta maitoa

Kuorrute
~8dl tomusokeria
4rkl Fazerin kaakaojauhetta
1 1/2 dl voita
1dl kylmää espressoa (vahvaa kahvia)
(nonparelleja)

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sen jälkeen lisää voisula, vesi ja maito seokseen. Sekoita seos tasaiseksi sekottimella ja kaada korkeareunalliselle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa, 15 minuuuttia.
...
Pohjan kunnolla jäähdyttyä tee kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorruteainekset keskenään kuumentamalla ne kattilassa. (Tomusokeri kannattaa lisätä siivilän avulla, jotta se ei paakkuunnu.)
Nosta kattila hellalta, kun seos kiehahtaa. 
Sekottamisen jälkeen levitä seos sen jäähdyttyä pohjan päälle. 
Näin saan tasaisen pinnan, jolle on mukava ripotella haluamiasi nonparelleja.
NAM!!!
Eli ei muuta kun kokeilemaan reseptiä!
Makoisia hetkiä, murut!

CONVERSATION

25 kommenttia:

  1. Voi että, tiedän nyt mitä seuraavaksi leivon =) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo ei muutakun tekemään! Tää on helppo ja munaton ;)

      Poista
  2. Testiin meni ja heitin kaveriksi taikinaan pätkiksiä :)

    VastaaPoista
  3. Saijja, voi kuinka hauska lisä!!! Pätkiksen minttu tuo varmasti loistavan vivahteen ja se toimii mahtavana osana tuomaan taikinaan runsautta! Kiitos vinkistä ja aurinkoisia syyspäiviä sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Mulla tässä mokkapalat pellillä. Nam!

    VastaaPoista
  5. Noola, voi kuinka hauska kuulla!
    Voit arvata, kuinka ilahtunut olin kun viimeksi eilen sain tällä reseptillä tehtyjä mokkapaloja naapurin juhlissa :)))) Aina ilo kuulla, jos joku testaa reseptiä. Ja jos vieläpä onnistuu hyvin :D

    VastaaPoista
  6. Huomenna kokeilen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka hauska kuulla! Kerrohan, miten onnistui :)

      Poista
  7. Kananmunat loppu kotoa ja kauppaa ei jaksa yhen aineen takia lähteä. No onneks googlasin ja tää ohje pomppas esii. Nyt pohja uunissa :) kiitos ohjeesta, sain ku sainkin ttehtyä jotain herkkua ! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino, voi kuinka hauska kuulla! Kiitokset sinulle, toivottavasti maistui :P

      Poista
  8. Todella hyvä ohje! Laitoin blogistani linkin tänne, tällaisia tuli mokkapaloistani: http://tipulassa.blogspot.fi/2014/06/mokkapalat.html

    VastaaPoista
  9. Mahtava ohje♥ Teen jo kolmatta kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, Lettipää! Kiitokset sulle kommentista ja että kokeilit reseptiäni :D

      Poista
  10. Kiitos tästä! Pelasti mun kipeän päivän.., eikä meiltä tietenkään voinut löytyä edes yhtä kananmunaa. Pohja uunissa, katsotaan mitä tästä tulee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. korttipakka, voi kun ihanasti kirjoitit! Kiitos sulle, että kokeilit reseptiäni ja että jaksoit vielä kirjoittaa mulle siitä!
      Valoisaa loppuviikkoa sulle <3

      Poista
    2. Hei!

      Kuinka leveä peltisi on? Haluaisin saada ihania, muhkeita mokkapaloja ja kokemus on osoittanut, että 60 cm leveiden uunienkin pellit voivat vaihdella jopa 5 cm:llä. Kiitos vastauksestasi! :) Teea

      Poista
  11. Ei todellakaan toiminut! Ei varsinkaan kuorrute >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina myös kivikovaa! Kuorrute ihan liian nestemäistä ja taikina ei noussut! Ihan oikeilla määrillä omasta mielestäni tein (puolitin koon, mutta laskin määrät vielä laskimella) T:Edellisen viestin kirjoittaja

      Poista
  12. meilläkin tehdään kaikki munattomana. siskoni löysi tämän ohjeen ja käytti sitä lyxbitareissa. eli pohjan päälle voi-tomusokerisekoitus ja sitten vielä päälle fazerin sinistä sulatettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Very nice! Vähän kuin Kinderpiirakka Micun tapaan ;)

      Poista
  13. Mureneeko pohja ettei pysy kasassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kysymyksestä!
      Mulla ei oo koskaan murentunut, mutta se on kyllä totta, ettei pohja ole yhtä kiinteä, kun kananmunaa käytettäessä.

      Tämä on mun mielestä tosi herkullinen resepti, ja helppokin, joten kannattaa kokeille ;)

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥