Banoffee

Törmäsin kaupassa purkkiin kondensoitua maitoa, joten päätin napata sen mukaani. En ole aiemmin käyttänyt sitä leivonnassa, joten tämänpäiväinen herkku olkoon kokeiluerä. 
Päätin tehdä Banoffeen! Itse olen hyvin allerginen banaanille, joten kakusta löytyy perinteinen banaanipuoli ja toinen puoli on korvattu mansikalla. Kakkuun sopii oikein hyvin erilaiset hedelmät ja marjat, joten mansikalla tämä resepti toimii yhtä hyvin. Banaani on vaan se aito ja alkuperäinen.

Banoffee:
250g Digestive-keksejä
70g voisulaa

Täyte:
1prk kondensoitua maitoa (makeutettua)
3 banaania viipaloituna (tai joku muu hedelmä tai marja)
3dl kuohukermaa
2tl vanilijasokeria

Pinnalle:
2 banaania viipaleina
keksinmuruja

Keitä kolme (3) tuntia kiehuvassa vedessä purkillinen kondensoitua maitoa ilman etikettiä. Purkki pitää olla vedenpinnan alla koko ajan.
Tee keksinmuruista ja voista pohja irtopohjavuokaan ja laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
Kun kolme tuntia on kulunut, ota purkki jäähtymään ja laita tekeytynyt toffee pohjan päälle.
Lisää banaaniviipaleet ja kermavaahto. Pinnalle lisää banaania ja keksinmuruja koristeeksi. Irrota irtopohjavuoan reunat ja nauti!
Kondensoitu maito keitettynä = toffeeta!
Isännän palanen. Banaani toimi kuulemma parhaiten :)
Oletko sinä koskaan tehnyt tätä kakkua?
Makoisaa iltaa, murut!

CONVERSATION

11 kommenttia:

  1. nami nami ja nami..miun yx lemppareista..ainut tuo kondensoidun maidon keittäminen on ihana kakkkaa hommaa. Kämppä täynnä vesihöyryä ja liesituuletinkin alkaa korvissa soida heti siinä toisen tunnin kohdalla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se on totta kyllä, että kolme tuntia on pitkä aika odottavalle ;)

      Poista
  2. Ei saa laittaa tommosia tänne!!!
    Mä herkkuperse sortuilen muutenkin joka makeeseen.....kohta en ihan oikeesti mahdu ovista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, voi kiitos ja anteeksi ;)))
      Iloista viikkoa sulle!

      Poista
  3. Houkuttelevin kakkuohje mihin olen törmännyt aikoihin. Vastauksena kysymykseen Oletko tehnyt? sanoisin, että kohta olen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiki, ihanaa, ei muutakun testaamaan!!!
      Ja kuten alta voit lukea, kondensoitua maitoa saa valmiiksi keitettynä, tai jos sitä et löydä, voit aina tehdä toffeen mikrossa. Siis jos makeannälkä yllättää nopeasti!

      Kerro sitten, miten onnistui! Tämä resepti on kyllä takuuvarma ♥
      Enhän mä sitä muuten tekisikään ;)

      Poista
  4. Kondensoitua maitoa saa muuten myös valmiiksi keitettynä versiona, säästyy tuolta kolmen tunnin urakalta! Nimimerkillä kesällä banoffeeta vääntäessäni päätin ostaa makeuttamattoman maidon, keitin sitä kolme tuntia ja tein uuden pikaekskursion Prismaan kun sen lirun tilalle oli pakko hakea makeutettu maito. Siinä kohtaa en kuitenkaan taipunut vielä valmiiksi keitettyyn, vaan urheana keittelin toista purkkia myös kolme tuntia. Oli sen arvoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkistä! Olenkin joskus kuullut, että sitä saa joistain kaupoista ihan valmiinakin. Se on kyllä sitten jo luvattoman helppo kakkuresepti, koska tämä oli nytkin tosi helppo ohje ;)

      Aurinkoa tähän viikkoon!!!

      Poista
  5. Bannofeeta en ole vielä kokeillut, mutta kondensoitua maitoa olen käyttänyt puolukkakakkuun. Toffeen keittäminen onnistuu myös mikrossa paljon lyhyemmässä ajassa, tosin pitää olla tarkkana ettei keitos pala...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Malla, kommentista :)
      Joo, mä luin jostain, että mikro on oikeastaan yhtä hyvä ratkaisu, mutta ensikertalaisena arkajalkana kokeilin tällä lailla vanhalla tyylillä ;)

      Ensi kerralla, kun on enemmän kiirus, ostan joko valmiina tai teen ainakin mikrossa seoksen valmiiksi. Kolme tuntia on tosiaan aika pitkä aika!

      Iloista viikkoa teille ♥

      Poista
  6. Voi nami! Tätä on varmasti pakko kokeilla, näyttää kyllä niin herkulliselta =D En ole ennen kondensoitua maitoa kokeillut, joten kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥