Devil's food cake-resepti (suomeksi)

Suosikkikakkuni Nigellan Devil's food cake vie kielen mennessään. Naistenpäivän kunniaksi meidän perhe herkutteli sillä eilen, ja päätin jakaa teille tämän reseptin. En löytänyt reseptiä mistään suomenkielellä, joten tässä olen suomentanut sen teille. 
Jos ikinä olette tykänneet suklaasta, ja edes ripauksen tykkäätte kakkujen tekemisestä, kokeilkaa tätä reseptiä. Hieman työläs, mutta ah, niin herkullinen. Tummaa suklaata ja paljon :)

Devil's food cake
50g tummaa kaakaojauhetta
100g muscovadosokeria
250ml kiehuvaa vettä
125g suolaamatonta voita
150g hienosokeria
225g vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
2tl vanilijauutetta
2 kananmunaa

Kuorrute
125ml vettä
30g muscovadosokeria
175g suolaamatonta voita
300g tummaa suklaata paloina

Lue resepti kerran, ennen kuin aloitat.
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Laita leivinpaperi kahden samankokoisen iropohjavuoan pohjaan ja voitele voilla reunat.
3. Sekoita kaakao ja muscovadosokeri keskenään ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita ja siirrä kulho sivuun odottamaan.
4. Vaahdota sokeri ja voi keskenään. 
5. Heti sen jälkeen sekoita kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään toisessa kulhossa.
6. Lisää vanilijauute tippoina sokeri-voivaahtoon ja sekoita vatkaimella. Lisää yksi kananmuna ja osa kuiva-aineseoksesta. Sitten toinen muna ja loput kuiva-aineseoksesta.
7. Sekoita vatkaimella tarpeeksi kauan ja lopuksi lisää kaakao-sokerivesi taikinaan. 
8. Kaada seos tasaisesti kahteen eri irtopohjavuokaan ja paista uunissa puoli tuntia tai kun kakut ovat kypsiä (minun uunissa kesti 20min).
9. Nosta kakut ritilän päälle viilentymään. Hetken päästä ota reunat irti vuoista.
10. Heti kun kakut ovat uunissa aloita kuorrutteen teko. (Tämä siitä syystä, että kuorrutteen tekeytymisessä kestää jopa puolitoista tuntia.) Laita paistinpannulle vesi, sokeri ja voi pannulle miedolle lämmölle.
11. Kun seos alkaa kuplia, ota pannu pois liedeltä ja lisää suklaa pieninä palasina. Sekoita hellästi pari kertaa ja anna suklaan sulaa minuutti. 
12. Tässä vaiheessa pannu kannattaa siirtää viileämpään paikkaan hellan lähettyviltä, sillä nyt kuorrute alkaa kovettumaan. Kovettumisessa kestää tunnista puoleentoista. Aina kun kävelet pannun ohi, sekoita kuorrutetta. Tarkoituksena on, että kuorrute kiiltää ja on tasainen.
13. Aseta toinen viilentynyt kakku kakkuvadille ylösalaisin ja lisää päälle kolmasosa kuorrutteesta.
Toinen kakku asetetaan oikeinpäin ja sen päälle kaadetaan loput kuorrutteesta. Kuorrutteesta voi tehdä tasaisainen nuolijalla, mutta kakku on hauska myös viimeistelemättömän näköisenä.
Sitten ei muuta kun haarukka esiin ja nauttimaan!



Kuorrute kuvina
 

Miltä näyttää?
Makeaa lauantaita!

CONVERSATION

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heiri, kiitos! Nyt mä kyllä haastan sut kokeilee tätä ;)))

      Poista
  2. voi nami..mie tuota muskavadoa metästäny joka paikasta..perhana kun ei oo löytyny. jospas vielä cittarissa käydessä muistas mulkasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muscovadosokeri löytyy ainakin isoissa ruokakaupoissa sokerien vierestä. Mutta esimerkiksi ruokosokeri tai fariinisokeri sopii tähän oikein hyvin myös. EI muutakun testaamaan :P

      Poista
  3. Moi,
    Mun on ihan pakko kokeilla tätä, kun olet niin kehunut hyväksi =) Tuun sitten kertoon millanen tuli. Mutta mitä käytät vanilijauutteena? Myydäänkö sillä nimellä ihan kaupoissa? Ei ole koskaan tullut vielä eteen niin tässä varmistelen, että oikeat ainesosat löytyy.

    -Mitja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitja, joo ehdottomasti kannattaa testata. Lupaan, ettet pety!
      Se vanilijauute löytyy ainakin Ideaparkin Prismassa sieltä maustehyllyltä, missä on elintarvikevärit. Samanlainen purkki.

      Poista
    2. Me tyttöjen kanssa leivottiin tätä ja hyvää oli. Vähän jouduin soveltaan tätä. Meidän CM:n leivontahyllystä oli toi vanilijauute loppu ja laitoin tilalle vanilijasokeria (sitä jossa on sitä mustaa vaniljaa mukana)ja suklaatakin oli 100g liian vähän. Lisäksi laktoositonta voita ei taideta tehdä suolattomana, mutta suolankin kanssa onnistui. Kaiken kaikkiaan nämä erot eivät haitanneet makua. Eli hyvää oli. Melkoisen makeaa, mutta kivasti eri makuinen kun normaalit suklaakakut. Ja vaikka meidän tytöt ei muuten karkkia tai makuriaisia syö, niin tästä oli pakko palat antaa, kun olivat kerran olleet mukana leipomisessakin =)

      -Mitja-

      Poista
    3. Mitja, tosi hauska kuulla, että uskalsitte kokeilla mun reseptiä ja vieläpä hyvällä menesyksellä! Mitäs isäntä sanoi? :D
      Kakku on kyllä tosi ruokaisa, jos näin voi sanoa, mutta en ehkä sanoisi hirveän makeaksi. Käytitkö, Mitja, tummaa suklaata? Toki voi kyllä olla, että olen semmonen herkkupeppu ettei pienet makeat tunnu vielä missään ;)))))
      Ihana, kun sait pienet kokkineidot mukaan touhuun!

      Aurinkoista viikkoa teille!

      Poista
    4. Kiitos samoin =)
      Joo, käytin tummaa suklaata. Aluksi se maistui mun mielestä tosi makealta, mutta nyt kun se on ehtinyt jo pari päivää muhia, niin ei ole enää niin makean makuista. Tosin mä oon ollut jo jonkin aikaa ilman makeita herkkuja niin nyt kaikki maistuu makeilta =) Isäntä ei sanonut juuta eikä jaata, mut se ei oikein ole makeiden ystävä, mutta mun porukat kehu kakkua tosi hyväksi.

      -Mitja-

      Poista
    5. Joo, ehkä just toi tekeytyminen oli se juttu! Eli aluksi voi ollakin makeaa, mutta parin päivän päästä isäntä kaivaa haarukan esiin esimmäistä kertaa. Ennen sitä hän ei edes maista kakkua... eli se vaatii sen pari päivää :D

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥