Omenahillo

Omenahilloshow toteutui viikonloppuna. Tuloksena oli muutama kilo superherkullista omenahilloa. JoJolle omansa ilman sokeria. Siispä toiselta nimeltään omenasosetta.
Tässä teille yksinkertainen ja herkullinen resepti omenahilloon, joka sisältää paloja. 
Halutessasi voit soseuttaa koko keitoksen, jotta saat tasaisen koostumuksen omaavaa hilloa.

Omenahillo
1 kg omenoita
1 dl vettä
500g hillosokeria
1/2 sitruunan mehu
kanelitankoja, vanilijatanko (tai aitoa vanilijaa rouhittuna) ja inkivääriä

Pese ja kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi. 
Keitä omenat, vanilijatanko, pari kanelitankoa ja ripaus inkivääriä kattilassa miedolla lämmöllä kypsiksi (noin vartti). Varo etteivät pala pohjaan. Mausteita voi käyttää oman maun mukaan.
Lisää sitruunamehu ja hillosokeri ja keitä ainakin toinen vartti vielä. 
Soseuta osa hillosta, jotta hilloon jää sattumia. Purkita esikuumennettuihin lasipurkkeihin ja siirrä viileään.
Nauti paahtoleivät, kermajäätelön tai vaikka kaurapuuron kaverina. Herkullista!
Tämä hillon on omiaan vehnäpaahtoleivän päällä.
Makeaa viikkoa kaikille!

CONVERSATION

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta!
    Omenoita kyllä vielä piisaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, kiitos vaan itsellesi kommentista :)
      Tää resepti on herkullinen, joten tosiaan suosittelen!

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥