Täytekakku (munaton)

Leivonnaisten kuningatar, täytekakku, sai kunniapaikan meidän viikonlopun kahvipöydästä. Vaikka rakastan suklaakakkuja ja juustokakkuja, usein voiton vie kuitenkin perinteinen kermatäytekakku. 
Ensimmäisen kerran maistoin munatonta täytekakkua häidemme kakkumaistiaisissa. Lahtelainen Isotalon Leipomo oli loihtinut kerroskakun ylimmän kerroksen munattomaksi ja voi pojat, se oli herkullista! Paljon parempaa, kuin muut kerrokset. 
Yritin tavoitella samaa makumaailmaa tällä kakulla. Aivan samaan en ehkä pystynyt, mutta kovin lähellä ainakin käytiin. Jos ikinä sinulle tulee tarve tehdä munaton kakku, tässä on erinomainen ohje siihen. Täytteet ja kuorrute sitten oman maun mukaan.

 Täytekakku (munaton)
3 dl sokeria
2 dl sulatettua margariinia
4 1/2 dl mehua
8 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
5 tl leivinjauhetta
Ripaus rouhittua vanilijaa
Korppujauhoja

Sekoita sulatettu margariini ja mehu keskenään. Lisää sokeri ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri, vanilija ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun olla vuoassa jonkun aikaa ennen vuoan irrottamista.

Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa kakku kolmeen osaan. 

Kakun kaikki kerrokset kannattaa kostuttaa huolellisesti. Kostutukseen sopii erinomaisesti erilaiset mehu ja limut, kunhan muistaa, ettei ne oli liian voimakkaan värisiä. Silloin pohjakin saa väriä pintaansa.
Minä käytän aina puoli litraa maitoa, johon on lisättu vanilijasokeria tai rouhittua vanilijaa.
Munaton kakkupohja on paljon ruokasampaa ja tihempää, kun munallinen. Joten kostutus kannattaa tehdä huolella. Se on merkittävä osa onnistunutta täytekakkua.
Täytteeksi sopii erilaiset hillot, makeutetut rahkat ja kermavaahdot. Tässä kakussa on käytetty sitruunarahkaa ja tekemääni omenahilloa. Hillo on niin makeaa jo entuudestaan, ettei seos tarvitse lisäsokeria. 
Hillo lisätään kakun väliin aina kostutuksen jälkeen, ennen muuta täytettä!
Kolmekerroksisen kakun kruunaa kermavaahtokuorrute. Lisäsin Flora Kuohuun purkillisen maustamatonta maitorahkaa, vanilijaa ja sokeria. 

Kakun kuorruttaminen kannattaa aloittaa tekemällä tasainen pohja kermasta. Sen päälle on helppo luoda hienoja kuvioita pursottimella ja lisäksi kerma pysyy paremmin paikallaan.  
Toinen apu tukevalle kermalle on vanilijakreemijauhe, jota sekoitetaan 1rkl 2dl kuohukermaa vatkauksen aikana. Tämä seos maistuu ja näyttää loistavalta!

VINKKI:
Kun kokoat kakun, leikkaa kakku ensin kolmeen osaan. Jos "kansi on koholla keskeltä, tasoita sitä hieman leikkaamalla ylimääräinen osa pois.
Kakun alimmainen kerro tulee päällimäisestä kerroksesta, joka laitetaan ns. nahkapuoli ylöspäin. Toinen kerro tulee huokoinen puoli ylöspäin ja alimmainen kerros tulee jälleen nahkapuoli ylös.
Näin saat tasaisen muotoisen ja näköisen kakun helposti.

Päälle vielä vaahtokarkkeja ja valkosuklaata
Makeeta viikonloppua kaikille!!!

CONVERSATION

13 kommenttia:

  1. Voi ihanaa! Täältähän tämä ohje löytyi =D tietysti kuten saattoikin arvata... Meidän tulevien juhlien pelastus, saa pieninkin oman täytekakun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ihana Iina! Tää on kyllä superherkullinen, ehdottomasti juhlien arvoinen!

      Poista
  2. Aivan ihana, nami, jos pienen palan saisi maistaa.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Sarppu!
      Tosi hyvä munaton kakkupohja, kunhan muistaa perusteellisen pohjan kostutuksen vaikka omenamehulla, kuten minä :)

      Poista
  3. Upea kakku, kiitos reseptistä :) Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Upea kakku, kiitos reseptistä :) Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, Susanna! Oli myös tosi herkullista -ruokaisaa, mutta herkullista :P

      Poista
  5. Mitä mehua oot käyttänyt tuossa? :) Voiskohan mehun korvata vaikka maidolla?
    Meillä nimittäin sunnuntaina juhlitaan pojan synttäreitä ja hän on kananmunalle allerginen niin ajattelin kokeilla tällaista kakkua ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Omenamehu on toiminut minulla ehkä parhaiten. Kaikki mehut kyllä käy :) maitakin käy hyvin!

      Poista
  6. Kiiti hyvästä ohjeesta!!! :) Tein viime vkonloppuna kakun synttäreille tällä ohjeella ja maistui myös ei-muna allergisille, tein vielä täytteen+päällisen maidottomana niin sopi kaikille.
    -PikkuMyy-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka hauska kuulla!
      Minäkin meinaan tuunata tätä reseptiä uuttavuotta varten :D

      Poista
  7. Monelleko tämä kakku oli? Mä olen tekemässä 20 hlö kakkua,riittäiskö kaksinkertainen määrä? -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!
      Tämä kakku on todella ruokaisa, eli tämä riittää mielestäni hyvinä 20-hengelle. Pieni pala riittää tätä, sillä munaton kakku on tosiaan aika "ruokaisa" ja täyteläinen. Kerrohan sitten, E, miten kakku onnistui!

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥