Intialaisittain. Melkein!

Minä rakastan intialaista ruokaa. Voisin syödä sitä joka päivä, ilolla. Teemme intialaishenkistä ruokaa usein, mutta kotikokkauksen taso ei aina yllä ravintolassa saavutettuihin makuelämyksiin.
Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa tehdä Naanleipää. Normaalista naanleivässä on kananmunaa, mutta löysin reseptin, johon sitä ei kuulu. Ryhdyin heti paistopuuhiin. Resepti oli helppo ja todella nopea.
Pieleen meni. Ulkonäkö oli täydellinen, maku todella karmiva.
Tänään aamulla kokeilin eri reseptillä uudelleen. Resepti oli monimutkaisempi, ja siinä oli monta kohotusvaihetta. Skippasin muutaman :)
Niinpä ulkonäkö oli tällä kertaa kuivuneen pizzapohjan näköinen, mutta maku mitä parhain. 
Ehkä kolmas kerta toden sanoo?
Onko sinulla joskus mennyt leivonnat ihan mönkään? Kuulisin mielelläni juttuja :)

CONVERSATION

9 kommenttia:

  1. Ihan syötävän näköistä tuo on. Ja kyllä on menneet leipomukset mönkään usemmankin kerran - vaikkapa se kerta, kun poika ilmoitti aikoinaan klo 21 illalla, että ai niin, minulla on huomenna kahvilavuoro koululla ja pitäisi olla jotain leivonnaisia myyntiin. Päätin tehdä takuuvarman suklaakahvikakun. Ensimmäinen jäi niin pahasti kiinni vuokaan, että se mureni palasiksi. Toisesta jäi vuokaan kiinni koko kakun yläosa - päällystin sen sitten suklaakuorrutteella. Siitä tuli niin kamala, että syötiin kakku itse. Kouluun paistoin pakkasesta valmiskorvapuusteja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady, heh! Joo, tekevälle sattuu ja tapahtuu ja kyllähän näistä usein oppii ;)

      Poista
  2. ai,että onko menny mönkään?? hahaha..

    tuota voisit kysyä mieheltäni. se sokerimunakas jota keskimmäistä odottaessa miehelle ja esikoiselle tarjoilin ei kuulema ollu ihan samanlaista pannaria mitä olin muina kertoina tarjoillu..
    unohdin piru vehnäjauhot kokonaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehtäemäntä, joo noin voi sattua :)
      Ja ainahan ulkonäkö ei kerro makua, mutta jos se kovasti eroaa reseptin kuvasta, silloin voi hälytyskellot soida ;))) ainakin mulla!

      Myös whoopiesien teko/harjoittelu oli aluksi hankalaa. Tuli paljon roskiinheitettävää :)

      Poista
  3. Harvoin ihan roskiin asti menee mutta kerran oli onni että kinuskikissan neliöiden pohja kärähti vähän. Maistelin että maistuuko palaneelle. Ei maistunut palaneelle mutta muuten ihan kamalalle. Sotten tajusin että sokeri oli jäänyt kokonaan pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, aivan näin! Sokeri on kyllä makeissa aika kriittinen ainesosa, yleensä ;)

      Poista
  4. Ei kyllä tosiaan näytä menneen pieleen. Naan-leipä ja raita ovat niin hyviä!!! Minulla on sinulle haaste blogissani :)

    VastaaPoista
  5. Mulla täydellisen naanleivän salaisuus on juurikin se kohotus :) sitä ei saa missään nimessä skipata. Kohotan hyvin vaivatun taikinapallon lämpimässä mikrossa, ja makunautinto on taattu! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, kiitos kommentista! Mun pitää saada sun herkkunaanin resepti! Mä en tiedä miten mä en pysty onnistumaan... No, treenit jatkuu :D

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥