Suklaaganache ja suklaatryffelit

Tämä resepti on erityisen helppo siitä syystä, että siitä saa kahta erilaista herkkua.
Ensimmäinen ohje on suklaaganache ja pienellä muutoksella samaisesta seoksesta saa suklaatryffeleitä. 

Suklaaganche (munaton, pähkinätön)
3 1/2 dl kuohukermaa
300g laadukasta tummaa suklaata
ripaus suolaa
~~~
Leikkaa suklaa pieniksi palasiksi ja lisää ne hiljalleen kiehautettuun kuohukermaan.
Sen jälkeen seosta ei saa sekoittaa, vaan annetaan suklaan sulaa kuumaan kermaan vartin verran.
Jäähtymisen jälkeen seosta sekoitetaan hiljalleen, jotta siitä saadaan tasaisen kaunis ganache.
Sen jälkeen seos kannattaa laittaa jääkaappiin, tai vähintäänkin jonnekin viileään paikkaan, jotta seos jähmettyisi. Siinä menee kuitenkin parisen tuntia.

 Suklaatryffelit (munaton, pähkinätön)
Tee suklaaganache ohjeen mukaisesti. Seoksen jähmehdyttyä ja viilennettyä vatkaa seosta sen verran, että siitä tulee tarpeeksi jämäkkää. Seoksesta pyöritetään palloja, joita voi kuorruttaa sulalla suklaalla, kookoshiutaleilla, tummalla kaakaojauheella, manteli- tai pistaasirouheellayms.
Makeeta viikkoa kaikille!

CONVERSATION

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs sinä nyt olet ollutkin herkkujen suhteen ahkera! JÄLLEEN kerran :)
    Vaihdetaampas hieman touhujen aluetta! Siksi sinulle onkin haaste blogissani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Bikkeseni!
      Otetaan haaste vastaan... kunhan saan aikaiseksi kirjoittaa juttujani ylös.

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥