Babyvihreät macaronit

Tällä kertaa kokeilin tehdä vihreitä macaroneja. Maku ja koostumus oli koemaistajien mielestä aivan nappiin, mutta mielestäni ulkonäkö ei ollut aivan oikea. No, näillä mennään kuitenkin...
Pätkisganache-täyte.

Resepti, jolla olen macaroneja tehnyt, on saatu konditoriakoulusta, jota kävin. En tiedä, kenen reseptistä on kyse, mutta jaan ilolla teillä tämän ohjeen.

Macaronien tekoon sain kaksi muistisääntöä:
1. Suomessa myytävä mantelijauho ei ole tarpeeksi hienoa, joten kutteroi jauho aina ennen käyttöä!
2. Tässä ohjeessa muninen vatkauksessa kannattaa olla erityisen tarkka. Erityisesti jälkimmäinen satsi pitää olla niin kovaa, kun vaan saat siitä.

Macarons (italialainen resepti)
300g Mantelijauhe
300g tomusokeri
110g valkuainen (1. erä)
300g sokeri
75g vesi
110g valkuainen (2. erä)

Kutteroi mantelijauho ja tomusokeri ja sen jälkeen lisää kovaksi vatkattu valkuiainen, johon on sekoitettu väriaine tarvittaessa. 
Laita toinen erä valkuiaisia varkautumaan keskinopeudella, ja lämmitä sokeri ja vesi 113 asteiseksi.
Kun sokeriliemi on 118 asteista, lisää se erittäin hitaasti, yhteneväisenä nauhana valkuisten joukkoon. 
Pursota pellille ja anna kuivua tunti. 
Paista 150 asteessa 13-16 minuuttia. 

CONVERSATION

3 kommenttia:

  1. Kauniitahan nuo ovat ja maku on varmasti juuri oikea!
    Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  2. Micu miten kestämättömän kaunis näky. <3

    VastaaPoista
  3. Voe mahoton mitä herkkuja taas!
    Iloista viikonloppua! :)

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥