Suklaakakkupohja (munaton)

Lukijoiden pyynnöstä laitan teille nyt takuuvarman suklaakakkupohja-ohjeen, joka on munaton ja pienellä muutoksella myös maidoton! Itse olen kokenut, ettei tätä kakkupohjaa tarvitse erityisen paljon kostuttaa, ja että taikinaan sopii hienosti esimerkiksi suklaahiput tai Pätkismurut.

Suklaakakku (munaton ja maidoton)
2dl sokeri
1dl voi
3dl venhäjauhot
1dl perunajauhot
1/2dl Fazerin tumma kaakaojauhe
3tl leivinjauhe
2 1/2dl maito (esim. kauramaidolla saat tästä maidottoman)
65g tumma suklaa (halutessasi maidoton suklaa)

Vaahdoto voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita sen jälkeen kuivat aineet ja yhdistä ne voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää maito ja lopuksi sulatettu suklaa. 


175 astetta, noin 45 minuuttia. Varmista, että pohja on kypsä.
Irrota vuoasta, kun kakkupohja on viilentynyt. Anna tekeytyä vuorokauden jääkaapissa. 

~~~
Tein täksi viikonlopuksi minttusuklaakakun, ja moni on kysellyt, mitä kakun täytteenä on.
Tässä tulee minttutäytteen ohje:

Minttutäyte
100g maustamaton tuorejuusto
2dl kuohukermaa
150g valkosuklaa
2kpl liivatelehti
3rkl vesi/kerma
Piparminttuaromi ja vihreä elintarvikeväri

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kermavaahto, ja lisää siihen tuorejuusto ja vihreä väri.
Lisää seokseen tuorejuusto ja piparminttuaromi. Liuonneet liivatteet sekoitetaan kuumennettuun veteen/kermaan ja lisätään ohuena nauhana seokseen. 
(Piparminttua ja vihreää elintarvikeväriä voi lisätä seokseen oman maun mukaan.)

Seos jähmettyy nopeasti, joten suositteen, että kakkupohja on tässä vaiheessa leikattuna ja irtopohjavuoassa on valmiina reunamuovit. Näin pääset kokoamaan kakun nopeasti.
Kakun päällä on suklaaganache ja erilaisia minttusuklaakonvehteja ja valkosuklaahippuja.

CONVERSATION

12 kommenttia:

  1. Nam, nam, nam!!! Kiitos hurjan paljon ohjeesta, tätä on pakko tehdä!! :)

    VastaaPoista
  2. Nams - en saisi ollenkaan sinun kuviasi tulla katsomaan - herkkulakot on kovilla just nyt;)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tätä pohjaa, koska meidän perheessä on muna-allergikko. Hyvältä vaikuttaa! Aiemmin olen käyttänyt ohjetta, johon tulee jotain hapanmaitotuotetta (kermaviili/piimä/jogurtti), ja sillä pohjasta tuppaa tulemaan vähän liian tiivis. Tämä vaikuttaa kuohkeammalta. Täytän synttärisankarin toiveesta kakun tällä kertaa banaanilla ja suklaamoussella, mutta tuota minttutäytettä täytynee joskus kokeilla myös. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Etsin hyvää munatonta suklaakakkupohjaohjetta ja tämä kuullostaa hyvältä! Minkä kokoiseen vuokaan kannattaa laittaa tällä ohjeella?
    -Päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi, kiitos ihanainen kommentistasi!
      Tämä toimii parhaiten ehkä 24cm vuoassa. Mutta laitahan viestiä, jos kokeilet tätä, niin kuulen kokemuksistasi :)

      Poista
  5. Onko tuo 24h tekeytyminen kiveen hakattu? Mitä jos antaisi vaan yön yli olla jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä!
      Yön yli varmasti riittää, mutta jos aikaa on, suosittelen vielä pidempää aikaa, eli jopa vaikka seuraavalle päivälle :)

      Makeita leipomishetkiä sulle!!!

      Poista
  6. Hei, monenko hengen kakkupohja tämä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tästä riittää varmaankin 20:lle :) mutta tämä on vaan arvio!

      Poista
  7. Hei! Onko ylilyönti jos korvaa sokerin fariinisokerilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, en usko. Fariinisokerista tulee voimakkaampi maku.

      Kerro sitten miten onnistui! :)

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥