Syksyinen omenapiirakka (munaton)

Omenapiirakka
70g voita
70g sokeria
140g vehnäjauhoja
30g vettä

Sekoita voi ja sokeri. Sen jälkeen lisätään vehnäjauhot ja lopuksi kylmää vettä vain sen verran, että taikinasta tulee kiinteähkö. Sen jälkeen siirrä taikinapallo kelmutettuna jääkaappiin kolmeksi vartiksi.

Esipaista vuokaan taputeltu murotaikina 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Esipaiston jälkeen lisää itsetehty/kaupan vanilijakreemi ja omena- tai päärynäpalat päälle. Hedelmät voi käyttää kaneli-sokeriseoksessa ennen asettelua. Tämän jälkeen paisto kestänee vartin verran, jotta taikina ja omenat saavat kauniin ruskean pinnan.







CONVERSATION

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä ja onnistunee gluteenittomanakin. Kokeilen varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tää on useiden ystävieni suosikkitarjottava. Tämä on tosi helppo ja nopeakin, vain omenoiden pilkkomisessa kestää... :)

      Poista
  2. Namskis ❤️
    (Lienee paikallinen versio tuo mOrotaikina :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Tosiaan tamperelaasittain morotaikina :)))

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥