Porkkanakakkua

Minun ja mr. J:n yksi suosikkileivonnainen on appelsiini-porkkanakakku. Löysin tosi herkullisen munattoman reseptin, joka on todella helppo. Tämä onkin ollut viimeaikinoina useammankin kerran tarjolla kahvipöydässämme.

Porkkanakakku
noin 4 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
3 1/2 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl appelsiinimehua
5 1/2 dl vehnäjauhoja 
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
1 appelsiinin kuorta

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Raasta myös appelsiinin kuori. Purista appelsiinimehu. Sekoita sokeri, öljy ja appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet erillisessä astiassa keskenään. Yhdistä kuiva ja kostea taikina ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja appelsiininkuori.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan peltiin. 
Paista noin 20-30 minuuttia koosta riippuen 175 asteessa.

Kuorrutteeksi sopii appelsiinituorejuusto, jota voi tarvittaessa notkistaa parilla tipalla maitoa.




CONVERSATION

1 kommenttia:

  1. Hei!
    Kuinkahan suureen vuokaan tämä on tehty? Tuleeko koko pellillinen?

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥