Mustikkajuustokakku

Löysin kerran ulkomaiselta nettisivulta reseptin mustikkajuustokakkuun. Päällimmäinen kerros oli ranskankermasta, mutta kakku sisälsi kananmunaa. 


Kehittelin oman versioni tästä todella makoisasta kakusta. Yritän nyt muistella, mitä oikein laitoinkaan kakkuun. Olen siis tehnyt sen kolme kertaa, mutta joka kerta olen vähän muunnellut koostumusta, joten otathan huomioon, että tätä ei vielä kirjoiteta kiveen.
Teen kakun ensi viikolla, joten varmistelen silloin näitä määriä tähän reseptiin.

Mustikkajuustokakku

Pohja
150g Bastogne-keksejä
75g voita

Mustikkakerros
300g mustikoita
2,5dl Flora Vanilla
200g creme fraiche
200g tuorejuusto
0,5dl mustikkamehu/vesi
~6kpl liivate

Ranskankerma-kerros
2prk Creme fraiche 
1,5dl tomusokeri
0,5dl vesi/maito
3kpl liivate
Mustikoita koristeeksi

Keksimuruihin kaadetaan sulatettu voi, ja seoksesta tehdään pohja. Vuoka laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

Flora Vanilla vatkataan vaahdoksi, johon lisätään Creme fraiche ja tuorejuusto. Mustikat soseutetaan ja yhdistetään seokseen. Vesi/mustikkamehu lämmitetään ja siihen sekoitetaan pehmitetyt liivatteet.
Kaada seos vuokaan ja siirrä jälleen jääkaappiin.

Päällimmäiseen kerrokseen Creme fraicheen sekoitetaan siivilän läpi käytetyt tomusokerit. Sekoitetaan vain vähän, ja lisätään kiehuvaan veteen sulatetut liivatteet.
Kaada kerros kunnolla jähmettyneen mustikkakerroksen päälle ja ripottele mustikoita koristeeksi.




Leipuri-isäni kehui kakkua maasta taivaisiin, ja jos HÄN tykkää, 
muut eivät voi kun olla samaa mieltä ;)

CONVERSATION

6 kommenttia:

  1. Bastonet oli mun lemppareita silloin kun vielä pystyi syömään gluteenia <3
    Kaunis kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elisa, noi erikoisruokavaliot on kyllä aina haastavia. Toivottavasti oot löytänyt vastaavan makumaailman gluteenittomista leivonnaisista ♥

      Valoisaa viikkoa sulle!

      Poista
  2. Eläissäni olen maistellut jos minkälaisia kakkuja, mutta voin sanoa että tämä oli tosi huippu! Pohja pysyi täytteen mukana, ei ollut liian kova. Täyte oli raikas ja maistui mustikalle. Ulkonäkö oli täyteläinen ja kauniin värinen. En malta odottaa uutta kutsua maistelemaan tätä. Onneksi vielä on mustikoita pakastimessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, voi vitsi, KIITOS ♥ ♥ ♥
      Ehkäpä ensi viikolla pääset herkuttelemaan juurikin vastaavalla kakulla!
      Toivottavasti on yhtä hyvä :D

      Poista
  3. Tämä menee ehdottomasti testaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa!
      Ja ehkä vasta sitten kun mä oon varmistanut noi ainekset. Ja se testaus on kyllä tämän viikon sisällä :D haha ♥

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥