Kääretörttu (munaton)

Juttelin sukulaiseni kanssa tässä eräänä päivänä siitä kuinka kääretorttu on varmasti vaikea tehdä munattomana. En ole koskaan kokeillut tehdä ja en ole paljon kääretorttuja syönytkään. Niissähän on aina kanamunaa!
Viikko keskustelun jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan ja kokeilla, kuinka hankalaa munaton kääretorttu on saada pidettyä kasassa. Tässä ohje:

Mansikkakääretorttu (munaton)
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2dl sokeria
2dl maitoa/mehua
2rkl voisulaa

Täyte:
2dl kermaa
1 1/2 dl marjoja (käytin mustikkaa)
sokeria maun mukaan

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Varo ettei taikina sitkisty. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Jos pelti on iso, tee taikina kaksinkertaisena
Paista 225 asteessa noin 8-10min. 
Taikinan kuuluu jäädä vaaleaksi, älä anna taikinan palaa.
Kumoa kypsä ja hetken jäähtynyt levy sokeroidulle leivinpaperille.
 
Valmista täyte lisäämällä kermaan mansikat (tai muut marjat). Lisäksi seokseen kannattaa laittaa 1tl vanilijakreemijauhetta (tai Alaskaa) mukavan kiinteyden saavuttamiseksi. 
Täyte levitetään levylle ja rullataan leivinpaperia apuna käyttäen pötköksi.  Kääretorttu päällystetään tiukasti kelmulla ja laitetaan jääkaappiin, mielellään seuraavaan päivään asti.

TutkimustuloKääretorttu pysyy mukavasti kasassa. Kananttaa varoa, ettei polta taikinaa, muuta haastetta tässä ei oikeastaan ole.  Kääretorttu ei koskaan ole mikään kaunis taideteos, mutta superherkullinen se varmuudella on!

CONVERSATION

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta. Olen etsinyt munattomien herkkujen reseptejä ja tämä kääretorttuohje tuli tarpeeseen. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Jani, kiitokset sulle. kerro sitten kokemuksia tästä :)

      Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥