Suklaiset kuppikakut (munaton)

Minulla oli aiemmin eri resepti, jota käytin aina kuppikakkuihin, mutta nyt olen vaihtanut uuteen. Kuppikakuista tulee mehevämpiä ja mukavan kokoisia tällä reseptillä.
Suklaahippuina käytän yleensä valkosuklaahippuja, sillä ne näkyvät taikinassa selvemmin ja ovat mukavan makeita. 


Suklainen cupcake (munaton)

3dl Vehnäjauhoja
1/2dl fazern kaakaojauhetta
2tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta
2dl sokeria
100g voisulaa
1dl maitoa 
1dl kiehuvaa vettä
1dl suklaahippuja

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu voi ja sen jälkeen maito. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada päälle kiehuva vesi varovasti sekottaen. Lopuksi lisää suklaahiput varovasti seokseen.
Täytä kuppikakkuvuoat 3/4 täytee, sillä ne turpeavat mukavasti uunissa.

Paista kuppikakkuja 200-asteessa 20 minuuttia.  

Kuppikakut kannattaa siirtää pian jääkaappiin, jossa ne saavat mukavan kiinteän koostumuksensa. Päälle voi vatkata vispikermaa ja heittää vaikka mansikan puolikkaan. Nam!


CONVERSATION

1 kommenttia:

  1. Apua miten paljon tekisi tälläisiä suklaaherkkuja nyt mieli, ei auta muuta kuin vesimelonia suuhun, pakko saada hieman sutjakoiduttua. Mutta laitan nämä korvan taakse. Ihanaa kesän jatkoa <3

    VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥