Valloittava Dubai!

Iltaa murut!
Vanhempani matkustivat eilen suosikkilomakohteeseeni, Dubaihin! Alunperin oli ajatus, että minäkin olisin lähtenyt mukaan matkalle JoJon kanssa, mutta tällä kertaa matkaan lähtivät kuitenkin vain vanhempani. Dubai on ehdottomasti meidän perheen suosikkikohde. On ollut jo vuosia. Dubain monipuolinen tarjonta aktiviteeteista, ilmasto ja ilmapiiri vaikuttavat suuresti lomakohteen valinnassa. Dubaissa on todella kauniit, puhtaat rannat, upea aavikko ja mieletön keskusta pilvenpiirtäjineen. 
Mutta täytyy myöntää: minulle kaikkein tärkeimpänä ovat mielettömät kauppakeskukset! Vaikka lomapäivä kohteessa kuluu rannalla, eläintarhassa tai ravintolassa, päivään sisältyy aina shoppailua, ja paljon :) Jos en väärin muista, jonkun laskelmien mukaan Dubaissa on reilut 65 suurta kauppakeskusta. Näiden lisäksi siellä on lukemattomia, Dubain mittakaavassa pieniä ostoskeskusta. Jos lähikaupassani Ideaparkissa on 200 kauppaa, on Dubai Mallissa 1200 kauppaa (maailman suurin kauppakeskus). Dubai Mall onkin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta mielestäni parhaat shoppailupaikat löytyy maan toiseksi suurimmasta ostoskeskuksesta, Mall Of The Emiratesista. Sisältä löytyy muun muassa laskettelukeskus, Ski Dubai ja iki-ihanan Juicy Couturen liike. Yleisesti vaatteita, kenkiä ja laukkuja tulee ostettua iso kasa kotiin vietäväksi. Tammi-, helmikuussa Dubaissa vietetään Shopping Festivalia, jonka aikana useimmissa liikkeissä on valtavat alennusmyynnit. Festivaalien aikaan kaupunki pursuaa erilaisia tapahtumia ja arpajaisia.
Ostoskeskusten lisäksi Dubai on luvatun kullan maa. Matkoilta on tullut mukaan koruja, todella paljon halvemmalla, kuin Suomesta. Lisäksi olen teettänyt vaatteita räätälillä, kohtuuhintaan. Eli näitäkin juttuja kannattaa metsästää Dubaista, jos joskus suuntaatte sinne lomalle!
Dubaissa ei ole omaa arabiruokakulttuuria, mutta siitäkin huolimatta unohtumattomia ruokakokemuksia on helppo saada matkan aikana. Dubaista löytyy paljon intilaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia ja amerikkalaisia keittiöitä. Jokaiselle jotakin. Dubai on muutenkin saanut paljon vaikutteita Amerikasta arkkitehtuurin, kauppojen ja ravintoloiden suhteen. Dunkin' Donuts, KFC, Starbucks, Cinnabon ja esim. Chili's.
Kokonaisuudessa Dubai on aivan upea matkakohde! Ainutlaatuinen! Mutta voisin hyvin kuvitella jopa muuttavani sinne pariksi vuodeksi, kotirouvaksi ;) Voisin kuvitella viettäväni päiväni brunsseilla JoJon kanssa, iltapäivät shoppailukeskuksessa ja illat kotosalla, isännän palatessa työmaalta :)
No, ehkä joku päivä!
Paluu arkeen ja -20 asteen pakkaseen...
Sitä ennen tässä muutama ottamani valokuva matkoiltamme:
Mall of the Emirates, maailman isoin akvaario

Hyvät yöt!

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥