DIY: Portaiden maalaus

Osa teistä muistaa, että meidän kodin portaat ovat tumman kirsikan väriset. Väri on ollut alusta sotinut värisilmääni vastaan, ja olen jo pitkään miettinyt remonttia. Niin paljon tehtävää on ollut, että portaisiin päästiin käsiksi vasta vappuvapailla. Mutta voin kertoi, kuinka uskomaton muutos maalilla saatiin aikaiseksi. Olen vakuuttunut, että myös sinä pidät muutoksesta!

Minulle tarjoutui huikea tilaisuus päästä kokeilemaan Colorian (klik) maalia, joka on erityisesti tarkoitettu kovalla kulutuksella oleviin portaisiin. Colorian maalit ovat kotimaisia,tarkemmin nokialaisia. Lisäksi yritys mainostaa maalien olevan erittäin peittäviä, kestäviä ja helposti levitettäviä. Näiden lisäksi ne ovat korkealuokkaisia, ymäristöystävällisiä ja sävytettäviä eri värikarttojen mukaisesti. Allekirjoitan kaikki nämä väitteet, sillä lopputulos puhuu puolestaan. Lisäksi ensimmäistä kertaa maalaaminen tuntui mukavalta puuhalta! 

Portaissa oli valmiiksi voimakas lakkapinta, joten karhensimme pintaa hiekkapaperilla (erittäin hienolla karkeudella 150-200). Lakkaa tai maalia ei tarvinut kuitenkaan poistaa kokonaan, sillä laitoimme seuraavaksi tartuntapinnan Colorian Exolla. 

Lisäksi yksi työläs vaihe on maalarinteipillä kaiken ympäröivän puun suojaus. Möys portaikon uusi Sandbergin Ava-tapetti vaati suojaa maalauksen ajaksi. 
Suojauksessa menee yllättävän kauan aikaa, joten kannattaa tehdä se rauhassa, sillä työn tarkkuudella on suoranainen merkitys siihen, kuinka kaunis lopputuloksesta tulee.

Maalaustyön vaiheet:
Tartuntamaalia voi laittaa yhden tai kaksi kerrosta, mutta meidän tapauksessa yksi kerros tartuntamaalia riitti. Jokatapauksessa kannattaa katsoa maalipurkin kyljessä olevat ohjeet ennen työn aloitusta. 

Tartuntamaalin kuivuttua päästiin itse asiaan. Colorian maalia tuli yksi kerros, ja reilun kolmen tunnin kuivumisajan jälkeen vielä toinen kerros. Sitten poistimme maalarinteipit. 
Kolmas "kerros" maalia tuli pienellä askartelusiveltimellä, jonka avulla viimeistelimme maalarinteipin alla olleet virheet. Pieniä korjauskohtia oli siellä täällä. 

Alkuperäiset kuvat:
Syksyllä lasitiilet ja vihreä lasikuitutapetti poistettiin ja seinä tasoitettiin.
Sitten asensimme tasoitetulle seinälle Sandbergin tapetin.
Portaat olivat vielä kirsikan väriset.


Ja sitten päästiin tähän päivään.
Eli tässä kuvassa tartuntamaalia on laitettu yksi kerros. Melkoinen muutos jo nyt!

Jälkeen-kuvat:

Materiaalit:
Pohjamaaliksi otettiin Coloria Exo ja varsinainen maali on Coloria Akvaflooria, joka on sävytetty Tikkurilan G500 Bungalow mukaan.

Vinkki portaiden maalaukseen:
 Portaita maalatessa kannattaa maalata vain joka toinen porras kerrallaan. Näin portaita voidaan käyttää koko ajan ja maalaustyökin helpottuu. Vinkki on liuotinohenteisten maalien ajalta, jolloin kuivumisajat olivat pidempiä, mutta on toimiva vesiohenteistenkin maalien kanssa.

Miltä vaikuttaa? Eikö olekin melkoinen muutos?! 

-Postaus on tehty yhteistyössä Coloria Oy:n kanssa-

CONVERSATION

20 kommenttia:

 1. Tosi upea ja onnistunut muutos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnuska, kiitokset sulle!
   Oon itsekin todella tyytyväinen maalin laatuun ja kuinka paljon valoisuutta se toi portaikkoon!

   Poista
 2. Hieno muutos - ja tuli tarpeeseen! Illalla laitan meidän isännän lukemaan tämän - josko sen saisi taipumaan noihin portaiden maalauksiinkin - nyt se yrittää väittää vastaan ja on sitä mieltä, että maalataan vain kaiteet - meillä sekä kaiteet että portaat ovat kellastunutta koivua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Lady, kiitokset kommentista!
   Suosittelen lämmöllä maalaamaan reilusti portaat JA kaiteet, jos nykyinen väri ei miellytä. Kunnon tuotteilla ja rauhallisella työtahdilla ette varmasti saa muutakun loistavaa uudistusta aikaiseksi! :)

   Poista
 3. Onpa raikkaan näköistä! Hieno muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljoa, murunen!
   Tykkään itsekin tosi paljon. Värisävy Bungalow näytti toki erilaiselta värikartan pikkukuvassa, mutta toi vaalean harmaa sopii siis loistavasti jo olemassaolevaan tapettiin :)

   Poista
 4. Onpas hieno muutos ja kova homma varmaan ollut. Meillä olisi vielä yksi kerros maalattava kesällä portaita.
  Upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, kiitokset kaunotar kommentistasi!
   Oli tässä melkoinen työ, mutta helpotti aika paljon se, että tyttäremme JoJo oli mummolassa ja se, että teimme kolme päivää töitä. Tasaisesti, unohtamatta taukoja. :)

   Poista
 5. Tulipa upea ja raikastui ilme ja valkoiset portaat sopivat täydellisesti tuohon ihanaan tapettiin, jota kyllä oikein rakastan. <3 Se on kertakaikkiaan täydellisen kaunis. <3

  Leppoisaa sunnuntai-iltaa Micu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiia, kiitokset sulle!!!
   Tykkään itsekin tapetista edelleen. Huh, onneksi :)
   joskus mulla on tapana kyllästyä valintoihini, mutta tapetti ja tämä vaalean harmaa lattiamaali sopivat yhteen loistavasti myös livenä ja näyttävät tosi kauniilta :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sanna ihanainen! Kiitokset sulle kommentistasi <3
   Todella avartavalta nyt näyttää, ja en jaksa odottaa talveen, että saadaan vaihdettua koko alakerran lattia uuteen, vaaleampaan sävyyn 💕

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi ihanaa, kiitos Minttu! Olipa kauniisti sanottu <3

   Poista
 8. ♥huikea muutos : todella kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos! Olet kyllä huipputyyppi <3
   Itsekin tykkään tästä superpaljon. Onneksi meistä mieheni on se suunnittelija, koska Mä olisin ryhtynyt hommaan suoriltakäsin, ilman aikataulutusta, oikeita vaatteita ja välineitä ja ehkä jopa ilman teippauksia ;)))

   Poista
 9. Kaunis muutos ja upea näyttävä tapetti! 😊 mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, kiitokset ihanasta kommentista!
   Tapetti on Sandbergin Ava ja ehdoton suosikkitapettini ❤️❤️❤️

   Poista
 10. Upea muutos, kannatti maalata!! ❤️ Sopii tuohon tapettiin tosi hyvin. :) Jesjes!

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥