Sokkelin maalaus

Kun ostimme kotimme vuosi sitten, se vaati monelta osin remonttia ja huoltoa. Yksi silmiinpistävä maalauskohde oli talon ja autotallin alasokkeli. Sokkelin harkot olivat muuttovaiheessa vielä näkyvillä, ja viime kesänä ne tasoitettiin laastilla. Tai jollain semmosella, hah!

Tässä kuva talosta ennen muuttoamme. Sokkelista näkyy harkot/betoni.
Tämä kuva on myyntikuva, ei minun ottama.


Tällä viikolla viimein ehdin aloittaa sokkelin maalauspuuhat. 

Ensin poistimme naulat sokkelista. Sen jälkeen alkoi hiominen, joka oli hankalan työasennon vuoksi raskasta puuhaa. Sokkeli kannattaa hioa ainakin pariin kertaa, jotta maalauksen lopputulos olisi mahdollisimman tasainen ja siisti. Näin kärsimättömälle remppaajalle tällaiset asiat vaatii paljon, koska tietysti olisin halunnut aloittaa maalauksen heti. No, parina iltana hioin alasokkelia, harjasin pölyt pois ja sitten se oli valmis maalille.


Maalaus tehtiin Colorian Sokkeli-maalilla.
Mr. J oli valinnut harmaansinertävän maalin, joka tasoittui maalauksen jälkeen todella kauniisti. Värivalinta oli oikein onnistunut, ja naapuritkin kehuivat muutosta. Ison muutoksen tuollainen maalaus saa aikaan.

Itse maalaustyö oli myös aika raskasta hankalan työasennon vuoksi. Joko maalaat kyykyssä, tai istut pienen jakkaran päällä kumarassa asennossa. Joka tapauksessa selkä kiittää seuraavana aamua.

Maalasin sokkelin kahteen kertaan. Ensimmäinen kierros kesti puolisentoista tuntia. Toinen kierros meni tunnissa. Näiden välissä kannattaa antaa maalin kuivua rauhassa, jotta lopputulos onnistuisi mahdollisimman hyvin.
---
Mielestämme lopputulos on kaunis ja värivalinta oikein hyvä. Sokkelin maalauksella (tai muulla pinnottamisella) talo saa ryhtiä ja tyylikkään viimeistellyn ilmeen. Vai mitä mieltä sinä olet?

*Postaus tehty yhteistyössä Colorian kanssa*

CONVERSATION

4 kommenttia:

 1. Meillä on 10 v vanha talo, sokkeli edelleen maalaamatta. Mutta kyllä teillä nyt on hyvännäköinen sokkeli, kannattaa maalata!

  VastaaPoista
 2. Hienon näköistä tuli ja hyvä sävy! Voin vaan kuvitella miten vaikeaa on ollut keplotella tuossa asennossa. Aurinkoa viikonloppuun!

  VastaaPoista
 3. On teillä ollut kova homma tuon terassin ja sokkelin kanssa, mutta kyllä on kannattanut, upealta näyttää! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti kaikille kommenteista!
  Valoisaa syksypäivää ♥

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥