Maailman keskoslasten päivä


Hyvää keskoslastenpäivää kaikille, isoille ja pienille!
Rakas tyttäreni JoJo syntyi vuonna 2011 kesäkuussa. Hän tuli maailmaan raskausviikolla 24.
Niillä viikoilla lapsen selvitymisprosentit ovat huolestuttavan pienet, ja ensimmäiset päivät ja viikot ovat valtavaa taistelua.

JoJon sormet peittivät peukalon kynteni.

JoJo koki sairaalassa ollessaan monen monta takapakkia, mutta osoitti samaan aikaan olevansa todellinen soturiprinsessa. Ja viimein, lähes viiden kuukauden sairaalahoidon jälkeen hän muutti kotiin.
Pariviikkoisen rakkaan varpaat olivat minimaalisen pienet. 
Lapsen keskosuus on aina valtava yllätys vanhemmille ja lapselle, ja se vaatii läheisiltä tukea ja rakkautta. Meidän perheen kokemus on tuonut meidän elämään ihania keskosperheitä, suuria tunteita ja ennen kaikkea rakkaan lapsen. 

Olen ikuisesti kiitollinen TAYS:n vastasyntyneiden teho-osastolle ja lastenosastoille, jotka pitivät herkeämättä lastamme silmällä, hoitivat häntä lämmöllä ja ajatuksella. Ja siinä sivussa kannustivat ja ohjasivat vanhempia. Mikä onni onkaan, että meillä on näin huikean korkeatasoinen hoito Suomessa! 

Tätä päivää siivittää kiitollisuus, onni ja rakkaus!

CONVERSATION

6 kommenttia:

 1. Voi että miten pieni voi ihmisen lapsi olla. Ja mikä onni, että on olemassa ammattitaitoisia ihmisiä, joiden avulla noin pienestä voi kasvaa suuri <3. Ei sitä oikein edes käsitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, kaunokainen, kiitos sulle kauniista sanoista! Ei sitä itsekään tajua, miten noin pienestä saadaan oikea ihminen aikaiseksi. Niin raakileita he ovat, kun saapuvat maailmaan ennen aikojaan... <3

   Poista
 2. Voi pientä! Oma keskimmäiseni syntyi reilun kuukauden etuajassa ja jo siinä oli omat alkuhaasteensa, vaikka tyttö osoittikin alusta saakka vahvuutta ja voimaa. Nyt tyttö on lukiossa ja kahlaa koulua läpi vaikean lukivaikeuden kanssa taistellen. Sitkeä mimmi, joka selviää tahdon ja älyn voimin.
  Lapset ovat valtavan iso rakkauden ja onnen kohde! Halauksia täältä Oulusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkut Ouluun ja keskostyttöselle! Niin vaan ne kasvavat ja vahvistuvat. Saa olla todella onnellinen ja yllättynyt, miten pieniä isoja ihmeitä saadaan sairaalassa aikaiseksi.

   Halit sinne! ♥ ♥ ♥

   Poista
 3. Voi jestas miten pieni hän on ollut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, joo aikas miniatyyri todella!
   Ja edelleen superpieni ikäisekseen, mutta kasvu onneksi etenee koko ajan ♥

   Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥