Housekeeping!

Oletko ikinä ajatellut ottavasi kotisiivousta? Tai käykö sinulla jo nyt siivooja?

Olemme parin vuoden aikana vitsailleet, että olisipa ihana luksus, jos taloamme siivoaisi ammattilainen. Nyt pitkien flunssakausien ja tiskikoneen rikkoutumisen tuotoksena päätimme, että toteutamme unelmamme. 

Ideana olisi, että siistijä kävisi ehkä kerran kahdessa viikossa siistimässä kosteat tilat, imuroimassa ja tekemässä muita perustehtäviä. Aika näyttää, mitkä tehtävät haluan jättää itselleni, ja mitkä siistijä voi tehdä meidän puolestamme. 

Eräs yritys sanoi hintakilpalua tehdessämme, että ehkä kannattavampaa olisi, jos kaksi siistijää kävisi kerran kuussa tekemässä yhteensä 4 tuntia. Näin saataisiin tehokkaampi, ja laajempi siivous.

Olen ajatellut, että siivooja on varakkaiden perheiden luksus, mutta hintojen selvitessä ajatukseni ovat muuttuneet. Siivouksen hinta on noin 19e/h kun kotitalousvähennys on tehty. Ja jos tunteja tulee 4 kuukaudessa, ei lasku ole huikean suuri. Ja mietin, mikä iso apu neljän tunnin siivouksestakin on! Lisäksi tämä tuo työtä Suomeen, ja Lempäälään, joten nekin puoltavat tätä päätöstä.

Meillä on käynyt siivooja vain kerran aikaisemmin. Silloin kun JoJo kotiutui sairaalasta melkein viiden kuukauden jälkeen, halusimme kotimme putipuhtaaksi. Halusimme, että pikkukeskosvauvan kotiutuminen olisi mahdollisimman rauhallinen ja rentouttava. Oma aika eikä energia riittänyt siivoukseen ja lisäksi siivousfirma käytti vain allergiatestattuja, hajusteettomia aineita. He siivosivat koko kotimme katosta lattiaan.
En ole varma, olisiko niin laaja siivous ollut tarpeen, mutta ainakin vanhemmille tuli sellainen kuva, että olemme paneutuneet asiaan ja otamme hygienia-asiat vakavasti.
--- 
En ole vielä päättänyt, miten nyt toteutamme siivouksen, mutta mielelläni kuulisin teidän kommentteja!

CONVERSATION

5 kommenttia:

 1. Olen tätä siivousasiaa pyöritellyt aika ajoin mielessäni, mieli tekisi ja sitten taas ei... Tässä kun yrittää täysipäiväisen työn ohella pyörittää kotia ja pitää edes jonkinlaista järjestystä yllä kolmen kotona asuvan tenavan ja yhden armeijasta lomailevan sekä kahden koiran ja yhden miehen kanssa, niin joskus tuntuu, että yksin en vain pärjää...

  Eihän tuo pahanhintaista olisi, mutta... Toisaalta jos kerran kuussa kävisivät pesutilat pesemässä, täytyy taas miettiä...

  Ja mistä sitten löytäisi hyvän ja luotettavan tekijän?

  VastaaPoista
 2. Meillä on käynyt siivoojat jo 10 vuoden ajan enkä kyllä luopuisi tästä. Käyvät 1 krt kuukaudessa ja väliajat heiluttelen imuria ja pölyhuiskaa tarvittaessa.
  Mikä onkaan mukavampaa tulla kotiin pitkän työpäivän jälkeen puhtaalta tuoksuvaan kotiin?
  Hintansa väärtti, kunhan löydät hyvän ja luotettavan firman, joka hoitaa myös muut velvollisuutensa verojen suhteen. Kotitalous vähennys on tähän loistava juttu ja kuten sanoit, työllistäminen on tärkeää.
  Tapaa tekijät ensin, jotta luottamus syntyy. Meilläkin on koiria, ja kaikki firmat ei suostu tulemaan kotiin, jossa on lemmikkejä ja omistajat ei ole paikalla. Meillä tämä toimii, koirat toimivat työnjohtajana ja valvovat työntekoa, kuulemma ��
  Onnea hyvän yhteistyökumppanin etsintään.

  VastaaPoista
 3. Meillä on käynyt Lempestin siivoajat viime keväänä. Laatu oli vaihtelevaa, mutta olimme tyytyväisiä. Myös asiakaspalvelu oli hyvää tuossa firmassa, voin suositella. Myös hoitoraide marke/marketta on käynyt meillä, häntäkin suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Meillä on käynyt siivoojat 2krt/kk siitä asti kun palasin töihin. Olen ollut tosi tyytyväinen, siivous ei ole mitään mun lempihommaa... Mutta ehkä tuo 1krt/kk riittäisi myös.

  Pyysin tarjouksia useammasta firmasta ja päädyin ottamaan sen firman mitä kaveri suositteli. Jostain firmasta piti tulla tyyppi katsastuskäynnille, no ei ikinä ilmestynyt paikalle sovittuna ajankohtana :) Mielummin sitten maksan hieman korkeampaa hintaa siitä, että siivousfirma on luotettava ja jälki hyvää.

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ole omakohtaista kokemusta, koska meillä mies on (onneksi) niin toimelias siivooja.. Pääsee mua aikaisemmin töistä ja perjantaisin kun meen kotiin, siellä yleensä vedellään viimeisiä vetoja mopilla lattiaa pitkin :).
  Mutta siis, ei ollut tarkoitus kehuskella miehellä, jota voisin kyllä lainata ;). Mutta muutamilta tuttavaperheiltä, joiden luona siivooja on käynyt, olen kuullut, että itse joutuu kuitenkin ensin "siivoamaan", että varsinaiset siivoojat pääsee tekemään työtään. Lattialla ei saanut olla mitään "ylimääräistä" ja muutenkin piti olla tasot ym. jo valmiiksi tyhjiä, joka mun mielestä on aina se siivouksen työläin ja tylsin osuus. Mutta hinta ei todellakaan kuulosta pahalta. Mikä ettei kokeilis ja jos osoittautuu toimivaksi, niin sitten jatkaa käytäntöä. Ja jos ei, niin sitten ei. Mutta tietää ainakin.

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥