Kevään maalaus-DIY: olohuoneen maalaus

No vihdoin on saatu olohuonekin maalattua! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja värivalintoihimme. Kun lähdimme suunnittelemaan olohuoneen ja keittiön värimaailmaa, halusimme saavuttaa mahdollisimman harmonisen ja rauhallisen tunnelman, sillä huoneet ovat pieniä ja keittiö saa vain vähän luonnonvaloa. 
Valitsimme Colorian Royal-sisustusmaalin, joka sävytettiin Tikkurilan värikartasta valitulla H499:llä. Maali on silkinhimmeä maali, joka oli helppo levittää ja tasaisen lopputuloksen saavuttaminen oli yllättävän helppoa.
---
Olen saanut monta kyselyä, miksi revimme pois kauniin Pihlgren&Ritolan paperitapetin. Tähän on fiiliksen lisäksi ihan oikeakin syy. Nimittäin ensimmäisestä ennen-kuvasta voitte nähdä, kuinka seinään oli alunperin upotettu lasitiiliä. Poistimme tiilet ja paikkasimme reiät asianmukaisesti. Kun päälle laitettiin käsintehty paperitapetti, alkoi paikoissa, joissa ennen oli lasitiilet, näkyä rasvajälkiä. Tai niin ainakin kuvaisin niitä. Neliöitä tapetissa, jotka eivät lähteneet millään pois. Ainoa vaihtoehto oli luopua tapetista ja täyttää neliöitä uudelleen, ja vieläkin suuremmalla pieteetillä.
Tämä on siis syy, miksi meillä vaihtuu seinän väri kerran kahdessa vuodessa, hah!

Kaivelin arkistoista teille pari ennen-kuvaa.
Ylempi kuva on otettu kaksi vuotta sitten, hyvin pian muuton jälkeen. 
Ja alemmassa olevassa kuvassa seinä on saanut ylleen upean Kiurujen Yö-tapetin.

Ja tästä alkoi tämän viikonlopun remontti:


Sunnuntai-aamuna näyttää tältä:
Näissä jälkeen-kuvissa puuttuu edelleen listat tulevan lattiaremontin vuoksi.
Lattianmaalausprojekti käynnistyy viikon päästä, ja sen jälkeen jokainen lista on parasta olla paikoillaan. Lattian kuivumisessa menee tosin kaksi viikkoa, joten after-kuvia näette ehkä loppukuusta.

*Postaus tehty yhteistyössä Colorian kanssa*

CONVERSATION

13 kommenttia:

 1. Voi vau <3 upea muutos ja kaunis sävy. Meillä myös haaveissa maalata tuo ylkkäri seuraavaksi. Väri on vielä hiukan hakusessa. Haarmaa olis omaan mieleen, mies haluiaisi taas jonkun petroolin sinisen.. ehkä me päästään tuosta kompromissiin ;)

  Mukavaa viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, kiitos kaunokainen sun ihanasta kommentista!
   Ja petroolihan on tosi ihana! Tykkään siitä itsekin tosi paljon. Mutta tällä kertaa meidän oli pakko pitäytyä rauhallisissa ja hillityissä väreissä, koska keittiö ja olohuone ovat tosi pieniä. Ja kokeilunperusteella osasi jo sanoa, ettei tähän tilaan sopinutkaan tuo tapetti tummine sävyineen...

   Valoisaa viikkoa sulle ja suuret kiitokset, kun aina jaksat kommentoida täällä! ♥ ♥ ♥

   Poista
 2. Teillä on kyllä NIIN kauniita kalusteita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Elisa ♥
   Kaunis kiitos sulle! Itsekin kyllä tykkään meidän kalusteista tosi paljon. Ehdoton suosikkini on tuo astiakaappi. Ostaisin sen uudelleen meille, ellei meillä olisi jo sitä. Mutta vähän kaipaisin rohkeutta maalata kalusteita muillakin kuin valkoisella värillä :) Oppia ikä kaikki, heh!

   Poista
 3. Muutos on todella upea, näitä remppa kuvia on kyllä todella kiva katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmi, ihanainen, kiitokset ♥
   Mua aina mietityttää, että onkohan nää ihmisten mielestä tylsiä.
   No, ainakin siitä saisi kiinnostuksen heräämään, jos näkisitte, minkänäköinen mä oon remonttiviikonloppuna. Illan pimeinä tunteina haen lähi-Salesta iltapalaa aivan maalin peitossa. Myyjäkin hymyilee aina, että jaa teillä taas vähän rempataan :) Näytän ihan kodittomalta! heh ♥

   Poista
 4. Jännät nuo lasitiilet, joita seinässä on ollut aikaisemmin. Onko ne olleet vain pelkästään koristeena ns. umpinaisessa seinässä, vai oliko niiden läpi näkyvyys seinän toiselle puolelle?

  Ihanan raikas muutos! Ihan silmät sydäminä ihailen tuota teidän kodin kauneutta, huokaus :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marru, kiitos kauniista sanoistasi! Olipa ihana teksti!
   Ne tosiaan ovat olleet vaan koristeena, niiden läpi tuli ihan ripauksen valoa portaikkoon, mutta ei mitenkään erityisesti.

   Poista
 5. Upea tuli! Mutta lattia? Onko se parketti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on laminaattia ja maali on tarkoitettu juuri siihen hommaan. Mutta tosiaan, jännittää kyllä mitä lopputuleman on... se jää nähtäväksi. Siispä ensiviikolla ihmetellään sitä lisää :D hah!

   Poista
 6. Hei! Millä sävyllä oot maalannut nuo pyöreät pöydät? Ihana väri :)

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥