Terijoensalavapensaat

Kotimme lähellä on 50-vuotias Toijalan Taimitarha. Nimestään huolimatta taimitarha pitää puutarhaansa Valkeakoskella. Suurin osa taimitarhan taimista on kasvatettu alusta lähtien Suomessa ja lisätty kotimaisista lähteistä. Oman tuotannon osuus myydyistä taimista on huikeat 80 % ja tuotannossa on 500 erilaista lajia tai lajiketta. Viljelymaata on noin 17 hehtaaria, joten kyse on erittäin laajasta ja monipuolisesta toiminnasta. Taimitarhalta löytyykin isoon ja pieneen pihaan kaikki tarpeellinen.
---
Tänä kesänä me keskitämme pihatöissä energiat pihan sisäänkäynnin alueen kivetykseen, mutta näin keväällä aikaa ja energiaa riitti organisoimaan pieni istutusprojekti.
Ja niinpä tässä kuvia pihastamme viime kesänä:


Allaolevaan kuvaan  oikealle tuli rivi Terijoensalavapensaita. 

Kuvasta varmasti pystyy näkemään, että piha oli periaatteessa jo meidän muuttaessa rajattu muutamalla puulla. Puut ovat kuitenkin harvassa ja ne eivät luo toivottua suojaa pihalle. 
Pyörätiehen rajoittuva tonttimme on vaatinut aitaa, mutta päätimme olla rakentamatta puista aitaa. Aita rajaisi pihaamme mukavasti, mutta ei toisi toivottua näkösuojaa pihallemme. Niinpä tuuhea
pensasaita on paras vaihtoehto. Lisäksi pyörätien ja tontin rajan välillä on oja, joka on mitä parhain istutuspaikka Teriojensalavalle. 

Terijoensalava (Salix fragilis bullata)
Terijoensalava muodostaa leikkaamatta pyöreän tiheän latvuksen. Kysessä on koristeellinen pensas, joka vaatii läpäisevää maata.
Istutuksen apuna käytimme narua, jonka avulla teimme linjasta mahdollisimman suoran. 
Taimet kaivettiin puolen metrin kuoppaan 50cm x 50cm, ja kuoppa täytettiin vedellä. 
Terijoensalava kasvaa hyvällä nopeudella, ja jo syksyllä voi odottaa selkeää kasvua. Toki aidassa tulee kestämään vuosia, ennenkuin se on tarpeeksi tuuhea ja tasainen, mutta all in good time!
Kirjoittelen myöhemmin kesällä, miten meidän Teriojensalavat ovat lähtemään kasvamaan!

*Postaus tehty yhteistyössä Toijalan Taimitarhan kanssa*

CONVERSATION

2 kommenttia:

 1. Puutarhahommat on niin kivoja!
  Meilläkin on puuhasteltu pihalla. Anssi on istuttanut kukkia hulluna :) haha

  Aurinkoista viikonloppua!! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä siitä tulee! :) Minä olin aina haaveillut syreeni aidasta ja tänne sellaisen istutin, 5 v kesti että alkoi olla kukkaa ja näkösuojaa kesällä. :) Mutta kyllä se kannattaa itselle mieluisat kasvit laittaa!
  Aurinkoista viikonloppua murunen! <3

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥