Pieleen meni!

Macaronit! Minun heikkous monessa mielessä. En ajattele, että olisin mikään taitava leipuri, mutta luulisi nyt yksien macaronien onnistuvan. Mutta ei! Aina sama juttu: niistä tulee huonoja rakenteeltaan, hattu rapea mutta sisältö pehmeää, eikä niitä saa irrotettua leivinpaperilta. 
Yksi ongelma saattaa olla siinä, että en antanut kananmunanvalkuaisten olla huoneenlämmössä pitkään ennen leipomista. Toinen, ehkä jopa isompi virhe oli se, että käytin nestemäistä väriainetta.

Tein macaroneja ja yhtä juustokakkua yhteensä kuusi tuntia ja heitin kuusi pellillistä macaroneja roskiin. Ja "seeprakakusta" tuli joku mustanpuhuva marmorikakku.

Aina ei voi voittaa. Maanantaisena leivontapäivänä en voittanut missään. 


Olen todella allerginen mantelille ja kananmunalle, joten en voi maistaa macaroneja. Onneksi isäntä on aina kehumassa niitä! Nämäkin kuulemma maistuvat upealle, vain koostumusta pitää kehittää hieman.
Perjantaina Micu vs. Macarons vol. 2!


Seeprakakussa meni pieleen koostumus. Vanilijakastike oli liian jäykkää ja salmiakkikastike aivan liian löysää. Niinpä sain aikaan tämän marmori/piikkilanka-tunnelman. Heh!Onko sinulla mennyt joku leivonta joskus pieleen?

CONVERSATION

6 kommenttia:

 1. Aikamoista tuhlausta, jos kuusi pellillistä heitettiin vaan roskiin. Toivottavasti se roskis tarkoitti isäntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin. Kyllä tuli kyynel silmään. Ne olivat joko kuivuneet murusiksi tai sitten ne oli supertahmeita klimppejä, joita edes mr. J ei syönyt ;)

   Harmittaa kyllä tosi paljon, ja tämä ei edes ole eka kerta macaronien kanssa. Ne on jotenkin mun haastajia, mutta pidä peukkuja, että perjantaina onnistuisin!

   Valoisaa päivää sulle!

   Poista
 2. Ihan hyvännököisiä leivonnaiset ovat. Mä en oo koskaan opetellut Macaroneja tekemään. Ovat liian vaikeita mulle, mä oon laiska.

  VastaaPoista
 3. Ihan onnistuneilta nuo minusta näyttää, ♥
  Yleensäkin kun leivon juhliin, niin aina menee jokin pieleen. Mutta eikös se leipuri peitäkin virheensä kermavaahdolla, :D

  VastaaPoista
 4. Tuo kakku on upea! :D
  Oisit vaan sanonut, että tarkoitus oli niin kaikki ois uskonu :D

  VastaaPoista
 5. Semmosta se on välillä, ainakin mulla. Mutta onneks välillä onnistuu.

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥