Kirsikkainen elokuu

Tässähän tuli tahtomattani tällainen blogitauko. Tai en tiedä oliko se tahtomisesta kiinni, vai siitä, että lämpimänä viikkona sitä touhuaa ulkona kaikki valoisat tunnit. Ja illalla blogiteksti on viimeisenä mielessä. 

Miten teidän kesä on mennyt? Onko lomat lusittu vai onko vielä rentoja päiviä tulossa?
Minä lomailen vasta loppukuusta, ja jos aamukampaa kurkkaa, työpäiviä on jäljellä vielä 11. Sitten aloitetaan kesäloma Blockfesteillä ja seuraavana päivänä Budapestin matkalla. 

Olimme yhdesän vuotta sitten häämatkalla Unkarissa ja viimein pääsemme sinne takaisin mr. J:n kanssa. Vietämme siellä viiikon, ja olen jo suunnitellut meille sirkusta, ulkoilmakylpylää ja shoppailukierrosta kauppahallissa. 

Ihan tarpeettomana en kuitenkaan ole ollut, vaan naapurin vinkistä muutin kirsikkapuun herkut hilloksi. Tässä resepti, jos sinulla sattuu olemaan vielä kirsikoita.

Kirsikkahillo
1kg kirsikoita
1dl vettä 
500g hillosokeria

Pese kirsikat ja posta kivet niiden sisältä. Laita kirsikat ja vesi kattilaan ja keitä noin vartti. 
Sokeri lisätään seokseen pikkuhiljaa, sekoittaen. 
Keittämisen jälkeen seosta pidetään liedellä vielä toinen vartti, matalalla lämmöllä. 
Anna kirskkahillon hieman jäähtyä, ennenkuin kaadat sen puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje kansi heti, ja siirrä hillo jääkaappiin. Seuraavana päivänä hillon valmis herkutteluun.

CONVERSATION

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää hillo.
  Minulla on viimeinen lomaviikko menossa. Ihana kesä reissuineen takana. Nyt on toisaalta jo ihan ok palata täihin, mutta toisaalta tuntuu haikealta. Loma on niin parasta.
  Käyhän kurkkimassa Villa Kardemumman kuulumisia.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen punaista hilloa. Minulla on vissiin ainainen loma tai ei ole lomaa, mitenkä sen ottaakin :) :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka herkullisen näköistä hilloa. Mä olen hilloihminen henkeen ja vereen. Joka vuosi tehtävä erilaisia hilloja. Kirsikkahilloa en vielä ole tehnyt, mutta sitä voisi vaikka seuraavaksi kokeilla. Aurinkoista elokuuta!

  VastaaPoista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥