Dubai 2017 / Atana Hotel

Nyt on muuton lisäksi palauduttu myös Dubain lomalta, ja on aika kirjoittaa hieman meidän hotellista. Olen saanut siitä valtavasti kyselyitä, joten teen yhden kirjoituksen pelkästään hotellista.

Atana Hotel on lyhyen kävelymatkan päässä Internet City-metropysäkistä. Hotelli on virallisesti 4* ja on näyttävä ulkoa ja aulasta katsottuna. Aulassa soittaa iltaisin pianisti flyygeliä, ja sitä JoJo halusinkin kuunnella jokaikinen ilta.

Huoneemme oli 16. kerroksessa ja näkymä oli huikea:


Uima-alla on hotellin kahden tornin välissä 2. kerroksessa ja siitä syystä siihen paistaa aikaisin aamulla ja vasta iltapäivällä. Vesi on todella lämmintä, eli siitä ei tarvi huolia mihinkään aikaan vuodesta. Mutta aurinkoa jos hakee, joutuu siirtämään aurinkotuolia monta kertaa päivässä, ettei pilvenpiirtäjät peitä auringonsäteitä.Huoneet on oikein siistejä ja kahvit ja teet (ja vesipullot 2kpl) lisätään päivittäin.
Meillä oli täysihoito, ja se oli oikein hyvä meidän seurueelle. Siihen kuului aamiainen, lounas ja illallinen. Tarjolla oli paljon valinnanvaraa, ei paljoakaan kasvissyöjälle, mutta lihansyöjän unelma. Paljon intialaista ruokaa, lammasta ja kalaa.
Mitään lasten pöytää ei ollut, eli ranskiksia ja lihapullia yms ei ollut. 

Hotellilta on lukuisia ilmaiskuljetuksia päivittäin ympäri kaupunkia: eri ostoskeskuksiin, rannalle, metropysäkille (5min kävely) yms. Palvelu oli hotellilla aivan ykkösluokkaa, en ole parempaa hotellia tavannut siinä mielessä.

Itse antaisin hotellille kolme tähteä, hinta-laatusuhde on spot on, mutta itse kaipasin lomalta ripauksen luksusta, bling blingiä ja sitä jäin kaipaamaan. Hotellihuone oli tosiaan siisti ja toimiva, mutta se pieni lisäbonus jäi uupumaan.

Atana Hotelli oli keskellä isoja pilvenpiirtäjiä, mutta mitään kauppoja ei ollut lähellä (pieni ruokakauppa oli tosin vieressä), eli kaikkialla mennään metrolla. 10 päivän metromatkoihin meni meillä alle 20e/hlö ja rattaissa olevat lapset kulkevat ilmaiseksi. Jos metrolla menee, suosittelen kuitenkin ostamaan kultakortin, jolla koko perhe saa mennä samaan vaunuun, ei ole ruuhkia (kuten muissa vaunuissa) ja pääsee istumaankin!

Meiltä maksoi 10 päivää täysihoito 3hlölle delux-huoneessa ~1500 euroa yhteensä, eli erittäin kohtuullinen hinta. Ja haluankin painottaa, että hintaansa nähden hotelli oli oikein hyvä!

Taksi maksoi lentokentältä 100DHS eli 27euroa.

Suosittelen, että kannattaa vaihtaa lomapaikkaa puolessa välissä, jos loma kestää yli viikon. Näin voi kokea erikseen vaikka rantahotellin ja keskustahotellin. Niissä on kuitenkin huima ero.

CONVERSATION

14 kommenttia:

 1. Dubai on ollut kiikarissa monta kertaa, mutta nyt on seuraava reissu Miamiin ja Orlandoon. Mutta kyllä tuollakin tulee vielä käytyä. Kiva tietää, että sopii myös lapsille. Meillä kun on tyttären pieni usein mukana. Lähtee myös tuonne Jenkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku, voi ihanaa tulevaa matkaa teille! Jenkit on varmaan aivan upea kohde ♥
   Joo, Dubai on todella perhekeskeinen ja lapsisystävällinen, että sitä ei tarvi jännittää ollenkaan. Jalkakäytäviä on tosin aika vähän, eli semmoinen tepastelu ei ole helppoa, paitsi Marinan alueella.

   Poista
 2. Dubaita minäkin olen haaveillut. Mutta en haluaisi olla kahden pilvenpiirtäjän kainalossa. Pitäisi olla merta sekä uima-allas.
  Mahtavat näkymät on !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mietin, että nyt on uima-allas sijoitettu kyllä vähän erikoiseen paikkaan. Mulle tietty hyvä, kun kärähdän kun grillimakkara, mutta muut arvostavat aurinkoa ♥

   Poista
 3. Moikka!
  Olitko keiden kanssa kyseisessä hotellissa (veli/poikaystävä/kaveri/aviomies)? Olemme ehkä menossa poikaystäväni kanssa dubaihin juurikin tuohon hotelliin, mutta mietin itse tuleeko naimattomuudestamme ongelmaa siellä? Jotkut hotellit eivät hyväksy avopareja ollenkaan maassa olevien lakien takia ja pyytävät jopa näyttämään vihkitodistuksen! Oliko teillä minkäänlaista ongelmaa tämän kanssa ja pyydettiinkö teitä todistamaan mitään? Kiitos miljoonasti jos pystyt vastaamaan! Emme tahtoisi joutua vankilaan tai maksaa sakkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kun laitoit mukavan kommentin!
   Meidän seurueeseen kuului tällä ketaa minun lisäkseni vanhempani, mieheni ja JoJo 6v. Olemme matkustaneet eri kokoonpanoilla kymmenisen kertaa, ja tuollaista ongelmaa ei varmistikaan tule teillekään. Ei he esim. tiedä, oletteko naimisissa vaikka eri sukunimet onkin ;) Eikä varmasti kiinnostakaan sillä lailla. En ole kuullut, että vihkitodistus kiinnostaisi hotellia.

   Alkoholihan on kielletty myös, mutta jos esim. lentokentältä tuo kuoharin ja jättää sen hotelliin, ei sellaisestakaan tule ongelmia. Kunhan ei juo julkisilla paikoilla, clubeissa se on tietty okey.

   Käsikädessä kävely ja pussailu on kiellettyä, joten sitä olen yrittänyt varoa kaikilla lomilla siellä. Lasta olen kyllä pussaillut ;) Yleiset hellyydenosoitukset on kuitenkin kiellettyä ihan virallisestikin.

   Moni ystäväni on lomaillut yksin tai kaveriporukassa, eikä mitään ongelmia ole koskaan ollut. Toivon ja olen täysin vakuuttunut, että teilläkin on edessä ihana ja rento loma upeassa Dubaissa ♥ ♥ ♥

   Kerro sitten miten meni ;)

   Poista
 4. Ollaan menossa samaan hotellin ensi vuoden tammikuussa. Oliko tuo allas lämmitetty? Käsittekö lastenkerhossa? Jos niin oliko alaikärajaa.. Kiitos jos jaksat vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä! Allas on lämmitetty ympäri vuoden joten sitä ei tarvitse jännittää ollenkaan :)

   Lastenkerhoa ei käytetty, koska mr J ei halunnut. Itse olisin kyllä jättänyt JoJon sinne, heh. Kivalta näytti kerho ja kyllä siellä lapsia oli, eli varmasti voi huoletta jättää muksu sinne! Ikäraja muistaakseni oli 3v, mutta en voi olla varma nyt.

   Toivotan teille ihanaa matkaa ja tulehan kertomaan sitten, miten reissu meni!!!

   Poista
 5. Hei!
  Me ollaan menossa helmikuussa Atana hotelliin. Vähän vaan mietityttää tuo varjoinen allas....
  Mihin rannalle hotellin kuljetus vie?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuussa ei ole enää ns. Kylmin aika Dubaissa, joten siinä mielessä hyvä ajankohta. Allas on koko ajan lämmitetty.

   Ranta, johon hotellista on kuljetus, on kävelybulevardin, The salkun kohdalla.

   Ihanaa lomaa teille ja laitathan viestiä, miten reissu meni!

   Poista
 6. Me ollaan täällä parhaillaa. Allas on ollut pettymys, tulee kovaa ja altaan vesi ei ole lämmintä (juniori räjähti itkemään kun otettiin altaasee). Tosi harmi ku allas oli meidän nro 1 asia ku hotellia valittii. Tätä hotellia suositteli muutkin juuri lämpimän altaan vuoksi. :(

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun viitsit tulla kertomaan terkkuja Dubsusta!
  Tosi ikävä kuulla, ettei allas olekaan lämmitetty enää!!! Vielä vuosi sitten se oli ympäri vuoden lämmin.

  Kannattaa ehdottomasti laittaa palautetta hotellille, koska se on varmaan ollut pettynyt muillekin :(((

  Toivottavasti muuten loma on mennyt kivasti ❤️

  VastaaPoista
 8. Heippa. Meneekö bussiluljetuksia useasti päivässä? Oliko rannalle pitkä kävelymatka? Ens vkolla lomalle��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentista!

   Rannalle on pitkä matka, mutta kaikkia kuljetuksia on useasti päivän aikana, joten ei hätää!

   Dubai ei ole suunniteltu sen mukaan, että ihmiset kävelisivät minnekään itse. Eli kävelyteitä ei ole tarpeeksi ainakaan minun makuun...

   Ihanaa matkaa teille, ja tulehan laittamaan kommenttia, miten reissu meni!!!

   Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥