Uusi tuttavuus: vekkiverhot!

Olohuoneemme yksi parhain puoli on huikeat peltomaisemat. Olohuoneesta on kuusi isoa ikkunaa pellolle ja lisäksi yksi ovi terassille. Vaikka näkymä on vaikuttava, aurinkoisena päivä tv:n katselu ja pöydän ääressä ruokailu ovat muodostuneet hankalaksi.Maisemat ovat upea, ja niitä katselisi miellään koko päivän, mutta arki on osoittanut, että ikkunat kaipaavat verhoja. 

Ikkunat ovat umpi-ikkunoita, eikä niitä voi siis avata. Eikä niiden väliin voi laittaa sälekaihtimia. Lisäksi metalliset kaihtimet eivät ehkä muutenkaan sovi olohuoneen sisutukseen. Niinpä tutkin ja vertailin verhovaihtoehtoja puoli vuotta ja päädyin kankaisiin vekkiverhoihin. Solar tarjoaa juuri meidän silmään mieleisiä vekkiverhoja, joilla saadaan tilaan halutessa valo- ja näkösuojaa.

Aluksi suunnittelin ottavamme verhot säätönaruilla, mutta onneksi lopuksi otimme verhot täysin ilman narua. Niinpä ne voi halutessa nostaa ylös, verhokapan taakse, eikä niitä näyt lainkaan. 

Duette-verhon on ainutlaatuinen, energiatehokas verho, joka estää auringon lämmön tulemasta sisälle kuumana päivänä. Tämä onnistuu vaakatasossa olevien ilmataskujen ansiosta. Talvella verhot estävät lämmönkarkailun. Vekkiverho pitää muotonsa ja verhon voi nostaa haluamaansa korkeuteen täysin ilman naruja. Tämä ominaisuus oli erityisesti meidän mieleen.

Asennuksesta meille kerrottiin ennakkoon, että se olisi helppoa. Ja sitä se todella oli! Neljän ikkunaverhon asennus kesti alle tunnin ihmisiltä, jotka eivät ole koskaan asentaneet moisia verhoja.
Niinpä ne saatiin käyttövalmiiksi alta aikayksikön!

Verhojen kankaan väriksi valikoitui Papyrus (0161), joka on ulkoapäin valkoinen ja sisältä hyvin vaaleanruskea. Väriä on vaikea kuvailla, mutta ehkäpä nämä kuvat antavat osviittaa todellisesta väristä. Papyrus sopii loistavasti meidän olohuoneen maanläheisiin väreihin. Lisäksi väri toimii hyvin luonnon omiin sävyihin. 
Kangas on Batiste Duotone Papyrus.


 
Verhoja on mahdollista saada myös mekanismilla, jolla verhon voi nostaa alanoston lisäksi ylhäältä alas, eli verho voi esmerkiksi peittää vain ikkunan alaosan. Tällaiset ominaisuudet antavat verholle loistavan muuntautumiskyvyn ja ne sopivat erinomaisesti moneen erilaiseen ikkunaan, jossa tilaan vaaditaan pimentäviä, mutta kauniita verhoja. 
Ääneneristysominaisuus on myös toivottu lisä isoon olohuoneeseemme. 
Olemme olleet todella tyytyväisiä verho- ja värivalintaan. Verhojen avulla kotiimme tuli lisää yksityisyyttä, lämpöä ja käyttömukavuutta. Suosittelen ehdottomasti kurkaaaan Solarin valikoimaa, jos verhovalinta on teille ajankohtainen.

Oletko sinä kuullut Duetesta aiemmin?

***Postaus tehty yhteistyössä Solarin kanssa***

CONVERSATION

6 kommenttia:

 1. Olikin ihan uusi tuttavuus! Hyvin mielenkiintoinen sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista!
   nää on kyllä ehdottomasti mun suosikkiverhot nyt ♥

   Poista
 2. Kyllä teillä onkin mahtavat maisemat. Mutta totta kun aurinko paistaa ei telkkarin kattomisesta tuu mitään.
  Nuo verhot ovat kauniit. Meillä on normi säleverhot välissä, ne kans estävät lämmön karkaamista ja kesällä lämmön tulemista sisälle, kun vain muistaa sulkea ikkunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Totta Tuija!
   Ja normi säleverhot olisi hyvä vaihtoehto myös, niitäkin pohdimme kyllä!

   Poista
 3. Meillä on ollut vuosia samantyylinen verho, voi jättää yläosan auki ja säätää molempiin suuntiin. Meillä verho on teetetty tehtaalla, koska ikkunan leveys on vakiomittoja leveämpi. Meillä on käytössä lasitetulle terasseille tarkoitettu verho. Ei ikinä sälekaihtimia jos ajan valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on kyllä todellakin näin. Oon itse todella ihastunut näihin: ovat tyylikkäät ja huomaamattomat kappaverhon alla, kun niille ei ole tarvetta.

   Ja joissakin tiloissa toi mahdollisuus, että voi laskea alas on myös ihan ehdoton!

   Poista

Olisin oikein ilahtunut kommentistasi ♥
Any comments? ♥